Connect with us

Eveniment

Sutka City TV, o televiziune dedicata exclusiv romilor s-a deschis la Paris

Published

on

Lansata in septembrie 2012, la Paris, Sutka TV este ”prima televiziune dedicata exclusiv romilor”, potrivit patronului ei, Adrijano Dzeladin. ” Este prima televiziune din lume dedicata romilor, am investit in ea tot ce aveam, toate economiile mele” spune acest rom originar din Macedonia, intr-un interviu pentru France 24.
Patronul Adryjano, pasionat de actualitatea politica, l-a auzit vorbind la radio RMC pe jurnalistul Jean-Jacques Bourdin despre expulzarea unui grup de romi dintr-un cartier periferic al Parisului . ” Am sunat la radio, aveam chef sa le spun ca romii nu sunt doar asta. Bourdin ne-a lasat in direct si am spus: ”Eu voi arata adevaratul nostru chip” a povestit Dzeladin.
Patronul spune ca a invatat tot ceea ce inseamna televiziune de unul singur, pentru a demonstra ca ”nu toti romii sunt delicventi si hoti. Avem o cultura, un steag, integritate ”, spune acesta. Putem fi jurnalisti, medici, pictori. Dar putina lume, stie asta”, adauga patronul, explicand ca doreste ca prin aceasta televiziune sa demonteze prejudecatile, iar romii sa-si poata exprima punctul de vedere.”
”In toate emisiunile se vorbeste in limba romani. Putem vorbi in franceza, un pic engleza, depinde de interlocutor, insa in general, vorbim in limba noastra, in dialectele noastre”, spune Dzeladin.
In majoritatea emisiunilor difuzate de Sutka, culinare, culturale si muzicale, in principal, telespectatorii pot interveni in direct pentru a-si prezenta opiniile privind subiectele care sunt supuse atentiei publicului. ”Indiferent ca vin din Serbia, Bulgaria, Macedonia, Romania sau din alte parti, obiceiurile se schimba iar oamenii vor sa-si exprime punctul de vedere” mai spune Dzeladin.
Postul de televiziune se confrunta insa si cu multe probleme. In prezent echipa televiziunii este formata din doi angajati, Adrijano si un om de incredere al acestuia.
Patronul televiziunii se ocupa de prezentare, partea tehnica, regie, marketing, achizitionarea materialelor. Din acest motiv uneori exista probleme tehnice. Si nu in ultimul rand Dzeladin se confrunta cu lipsa unui spatiu corespunzator, televiziunea avand sediul intr-un apartament.
”Da nu suntem France Televizions sau TF1”, adaugand ca nu are importanta acest lucru, fiind foarte mandru de noua lui televiziune.

 

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Denumirea Asociației cetățenilor români aparținând minorității romilor este Partida Romilor “Pro-Europa” , asociație care s-a constituit la data de 19.03.1990 și a dobândit personalitate juridică la data de 03.04.1990 prin efectele sentinței civile nr. 1078, înregistrată în Registrul Persoanelor Juridice al Judecătoriei Sectorului 1 București sub nr.1111/03.04.1990 Copyright © 2015