Connect with us

Asul de trefla

Taica Lazăr, întemeietorul comerţului cu haine vechi

Partida Romilor

Published

on

Întemeietorul comerţului „second hand” din Bucuresti, Taica Lazăr a devenit aproape un mit, odată cu trecerea anilor. Taica Lazăr a avut discipoli nenumăraţi, genul lui de comerţ devenind o afacere înfloritoare în Bucureştiul acelor ani, iar „La Taica Lazăr” devenind un fel de „marcă înregistrată” peste timp.

Figură populară a Bucurestilor de la sfârşit de secol XIX, început de secol XX, Taica Lazăr era un evreu care făcea comerţ cu lucruri vechi.

Regele negustorilor de vechituri, Taica Lazăr, îşi avea „sediul central” la „Păduchele de aur”, după cum botezaseră mahalagiii răi de gură bazarul de pe lângă Bărăţie, în Centrul Vechi de astăzi.

La începutul secolului trecut, afacerile îi mergeau atât de bine, încât şi-a extins hala de vechituri pe mai multe străduţe din centrul Bucureştiului. Una dintre ele a purtat mult timp numele evreului considerat regele comerţul cu lucruri vechi – Strada Lazăr.”

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Denumirea Asociației cetățenilor români aparținând minorității romilor este Partida Romilor “Pro-Europa” , asociație care s-a constituit la data de 19.03.1990 și a dobândit personalitate juridică la data de 03.04.1990 prin efectele sentinței civile nr. 1078, înregistrată în Registrul Persoanelor Juridice al Judecătoriei Sectorului 1 București sub nr.1111/03.04.1990 Copyright © 2015