Connect with us

Asul de trefla

Târg de locuri de muncă pentru romi, în Argeș: ”Nu știu ce scrie în CV-ul meu, că nu știu carte”

Avatar

Published

on

 

 

Cu speranța că va scăpa de plata ajutoarelor sociale, primăria din Ștefănești, județul Argeș, a organizat o bursă a locurilor de muncă special pentru persoane de etnie romă.

Câteva companii sunt gata să-i primească la treabă pe doritori, chiar dacă unii dintre ei nu știu să scrie și să citească. 40 de oameni s-au arătat interesați de un loc de muncă dar, deocamdată, nu s-a angajat nici unul.

Aproape toți cei prezenți la evenimentul organizat de primărie trăiesc din ajutorul social. Cei mai mulți nu au muncit cu acte nicio zi din viața lor.

”Am mai lucrat pe timpul lui Ceaușescu, cu tata. Și de atunci am trăit din ajutor social”
, spune un bărbat.

Valeriu Lolică este mai “citit” decât ceilalți și este plimbat prin străinătate. Este singurul care a și muncit, cu carte de muncă, la o carmangerie, dar tentația Occidentului l-a făcut să-și dea demisia, susține el.

”În Anglia am muncit, de toate… Câștigăm destul de bine, 1000, 1000 și ceva de lire pe lună. Plouă acolo și de aia m-am întors”, spune el.

Oamenii susțin că sunt gata să-și schimbe viața, pentru că nu pot trăi doar din ajutorul social.

Reporter: Știi ce e acela un CV?
Asistat social: Hârtia pe care o am în mână.
Reporter: Ai făcut-o tu sau te-a ajutat cineva ?
Asistat social: M-a ajutat cineva!
Reporter: Și ce scrie în ea, ne citești și nouă?
Asistat social: Nu știu să citesc, n-am carte. Dar știu să muncesc, muncesc oriunde mă pune, nu mă feresc de muncă.

Cele 8 companii care caută forță de muncă nu au pretenții prea mari.

La sfârșitul târgului de joburi, romii au plecat acasă cu căruțele. Mulți dintre ei sunt mulțumiți că au bifat prezența, astfel încât primarul nu le va tăia ajutorul social pentru lunile următoare.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Denumirea Asociației cetățenilor români aparținând minorității romilor este Partida Romilor “Pro-Europa” , asociație care s-a constituit la data de 19.03.1990 și a dobândit personalitate juridică la data de 03.04.1990 prin efectele sentinței civile nr. 1078, înregistrată în Registrul Persoanelor Juridice al Judecătoriei Sectorului 1 București sub nr.1111/03.04.1990 Copyright © 2015