Connect with us

Sanatate

Tătaru: Referitor la vaccin, avem speranţa pentru sfârşitul anului, începutul lui 2021. Nu avem în discuţie carantina pentru sărbătorile de iarnă

Partida Romilor

Published

on

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat joi, la Constanţa, că există posibilitatea ca, din luna decembrie, şi ţara noastră să primească doze de vaccin anticoronavirus, Comisia Europeană discutând în prezent cu trei dintre cele opt firme producătoare.

„Există această posibilitate la nivelul întregii comunităţi europene. Noi suntem angrenaţi prin Comunitatea Europeană pentru acest vaccin, rămâne să vedem. Sunt mai multe firme producătoare, sunt opt firme producătoare, Comisia Europeană are discuţii cu trei firme producătoare, în măsura în care primul vaccin va fi gata, acela va fi şi la noi. Toată achiziţia se face prin Comisia Europeană la care noi suntem parteneri şi va fi distribuită către fiecare stat în parte, dar avem speranţa pentru sfârşitul anului, începutul anului viitor”, a declarat ministrul Sănătăţii.

Nelu Tătaru a spus că România este pregătită pentru primirea celor două tipuri de vaccin existente.

„Sunt vaccinuri care au anumite condiţii, minim 70 de grade sau sunt vaccinuri care sunt la 28 de grade. Noi suntem pregătiţi pentru ambele tipuri de vaccinuri, avem pregătită şi reţeaua. Vor fi cei care sunt în prima linie, personalul medical, iar apoi pentru cei din linia a doua, persoanele cu risc, cu vârstele extreme în general, sunt nişte criterii pregătite şi le vom avea gata atunci când vom avea şi vaccinul”, a afirmat ministrul Sănătăţii.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, joi, la Constanţa, că autorităţile „nu au în discuţie” introducerea carantinei în perioada sărbătorilor de iarnă.

„Nu avem în discuţie acest lucru. La fiecare comunitate locală se aplică acele restricţii şi acele măsuri în funcţie de evoluţia transmiterii în comunitate”, a spus ministrul Sănătăţii, întrebat dacă se poate instala lockdown strict pentru perioada sărbătorilor de iarnă.

El a mai spus, referitor la posibilitatea românilor de a veni în ţară de sărbătorile de iarnă, că măsurile impuse sunt aceleaşi

„Sunt acele ţări care au o rată de infectare mai mare decât a noastră. Condiţiile sunt aceleaşi. În măsura în care vin pentru 3 zile, test, (…), dacă vin pentru o perioadă mai lungă intră în carantină 14 zile, cu posibilitatea ca a opta zi să facă acel test, dacă este negativ la 10 zile ies din acea carantină”, a declarat Nelu Tătaru.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Denumirea Asociației cetățenilor români aparținând minorității romilor este Partida Romilor “Pro-Europa” , asociație care s-a constituit la data de 19.03.1990 și a dobândit personalitate juridică la data de 03.04.1990 prin efectele sentinței civile nr. 1078, înregistrată în Registrul Persoanelor Juridice al Judecătoriei Sectorului 1 București sub nr.1111/03.04.1990 Copyright © 2015