Connect with us

Social

Tătaru: Restaurantele se vor închide în localităţile cu indice de răspândire a virusului SARS-CoV-2 mai mare de 1,5

Partida Romilor

Published

on

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat la Parlament că, după o evaluare săptămânală, restaurantele se vor închide în localităţile unde indicele de răspândire a virusului SARS-CoV-2 va fi mai mare de 1,5 – adică incidenţa cumulată în 14 zile este de 1,5 cazuri de COVID-19 la 1.000 de locuitori -, decizia urmând să fie luată de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

„Restaurantele, la nivel de judeţ, funcţionează, excepţie fac cele din localităţile unde se depăşeşte acest indice de 1,5 şi decizia este la nivelul Comitetului Judeţean de Situaţii de Urgenţă. Dacă este un judeţ în care avem peste 1,5, dar este o localitate care are sub 1,5, atunci decizia este tot la Comitetul Judeţean de Situaţii de Urgenţă dacă se poate desfăşura activitate de servire. (…) În momentul în care evaluarea săptămânală va arăta o creştere a acelui indice, în localitatea respectivă, se va închide acel restaurant”, a afirmat Tătaru luni la Parlament.

Întrebat dacă se va putea face faţă unui eventual val de noi cazuri de COVID-19 apărute în urma deschiderii restaurantelor, teatrelor, sălilor de cinematografe şi a şcolilor, Tătaru a răspuns: „În măsura în care avem o respectare a regulilor impuse prin ordin de ministru (…) pentru fiecare activitate care se reia, atunci putem gestiona o creştere mică a numărului de cazuri pe care o asumăm. În cazul în care nu se vor respecta aceste reguli, vom avea o creştere mare a numărului de cazuri”.

Tătaru a menţionat că, în cazul respectării regulilor, creşterea prognozată este de până în 1.500 de cazuri pe zi. „Dacă nu se respectă regulile, atunci vom fi nevoiţi să intervenim cu restricţii în anumite zone”, a adăugat el.

Referindu-se la începerea şcolilor, Tătaru a explicat: „DSP-urile au epidemiologi, iar fiecare şcoală în parte este evaluată. (…) Sunt trei scenarii şi se poate face şi învăţământ online acolo unde avem un indice de peste 3. (…) Indicaţia de la începutul acestei pandemii a fost de a avea grijă ca bunicii să nu fie cu copiii”.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Denumirea Asociației cetățenilor români aparținând minorității romilor este Partida Romilor “Pro-Europa” , asociație care s-a constituit la data de 19.03.1990 și a dobândit personalitate juridică la data de 03.04.1990 prin efectele sentinței civile nr. 1078, înregistrată în Registrul Persoanelor Juridice al Judecătoriei Sectorului 1 București sub nr.1111/03.04.1990 Copyright © 2015