Connect with us

La zi

Termenul limită până la care pot fi depuse listele de candidaţi ai organizaţiilor cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale

Partida Romilor

Published

on

Termenul limită până la care pot fi depuse listele de candidaţi ai organizaţiilor cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale pentru toate circumscripţiile electorale, potrivit calendarului aprobat prin Hotărârea nr. 745/2020, este 7 octombrie.

BEC a anunţat sâmbătă că a admis candidaturile propuse de mai multe organizaţii ale minorităţilor naţionale pentru alegerile parlamentare:

* Asociaţia Partida Romilor „Pro-Europa”;

* Uniunea Sârbilor din România;

* Uniunea Bulgară din Banat – România;

* Forumul Democrat al Germanilor din România;

* Uniunea Culturală a Rutenilor din România;

* Federaţia Comunităţilor Evreieşti din România;

* Uniunea Elenă din România;

* Asociaţia Macedonenilor din România;

* Uniunea Croaţilor din România;

* Asociaţia Italienilor din România – RO.AS.IT;

* Uniunea Democrată a Tătarilor Turco-Musulmani din România;

* Asociaţia Liga Albanezilor din România;

* Uniunea Ucrainenilor din România;

* Comunitatea Ruşilor Lipoveni din România;

* Uniunea Democrată Turcă din România;

* Uniunea Polonezilor din România;

* Uniunea Armenilor din România.

În termen de 48 de ore de la data depunerii listelor de candidaţi şi a candidaturilor independente pentru circumscripţia electorală pentru românii cu domiciliul sau reşedinţa în afara ţării, respectiv în termen de 48 de ore de la data depunerii listelor de candidaţi ai organizaţiilor cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale pentru toate circumscripţiile electorale, cel mai târziu la data de 9 octombrie, acestea vor fi admise sau respinse de Biroul electoral de circumscripţie pentru cetăţenii români cu domiciliul sau reşedinţa în afara ţării, respectiv de Biroul Electoral Central.

Până pe 11 octombrie, pot fi depuse contestaţii la Tribunalul Bucureşti împotriva deciziilor de acceptare sau respingere a unor candidaturi, care vor fi soluţionate în termen de 48 de ore de la înregistrarea sesizării. Decizia Tribunalului poate fi atacată la Curtea de Apel Bucureşti în termen de 48 de ore de la înregistrarea apelului împotriva hotărârii instanţei prin care a fost soluţionată contestaţia formulată împotriva deciziei biroului electoral de circumscripţie pentru cetăţenii români cu domiciliul sau reşedinţa în afara ţării, respectiv a Biroului Electoral Central, de admitere sau de respingere a candidaturii.

Cel mai târziu la data de 18 octombrie, se va constata rămânerea definitivă a candidaturilor pentru circumscripţia electorală pentru cetăţenii români cu domiciliul sau reşedinţa în afara ţării şi a candidaturilor organizaţiilor cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale pentru toate circumscripţiile electorale.

În străinătate, alegerile parlamentare se vor desfăşura în zilele de 5 şi 6 decembrie.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Denumirea Asociației cetățenilor români aparținând minorității romilor este Partida Romilor “Pro-Europa” , asociație care s-a constituit la data de 19.03.1990 și a dobândit personalitate juridică la data de 03.04.1990 prin efectele sentinței civile nr. 1078, înregistrată în Registrul Persoanelor Juridice al Judecătoriei Sectorului 1 București sub nr.1111/03.04.1990 Copyright © 2015