Connect with us

Evenimente Actiuni

Tradițiile romilor, prezentate pe pietonal

Avatar

Published

on

Pe data de 15 august a fiecărui an, de Sf. Maria, la iniţiativa Partidei Romilor Pro-Europa, prin reprezentantul local Emil Neia Lăcătuş, Primăria Bistrița a organizat pe scena de pe pietonalul Liviu Rebreanu ediția a XVI-a a” Festivalului tradițiilor țigănești”.

Partida Romilor Pro-Europa a avut, ca în fiecare an, o colaborare  fructuoasă  cu cele 2 centre culturale, Centrul Judeţean pentru Cultură şi Centrul Cultural Municipal Bistriţa.

Au prezentat tradițiile etniei Ansamblul” Lo Romengo Ili” – Sâncraiu de Mureș, Ansamblul” Romafest” – Târgu Mureș, Fanfara ” 10 Prăjini” – Iași.

” The Zuralia Orchestra” împreună cu Rona Hartner au adus în prim-plan ritmul gypsy-balcanic.” The Zuralia Orchestra” a participat la numeroase festivaluri, printre care Khamoro-World Roma Festival în Cehia sau Cardiff, un târg internațional al industriei muzicale din Marea Britanie.

La festival a venit, îmbrăcat în straiele etniei rome și primarul Ovidiu Crețu.

Seara a fost programat tradiționalul Bal al Romilor, care datează de peste 70 de ani.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Denumirea Asociației cetățenilor români aparținând minorității romilor este Partida Romilor “Pro-Europa” , asociație care s-a constituit la data de 19.03.1990 și a dobândit personalitate juridică la data de 03.04.1990 prin efectele sentinței civile nr. 1078, înregistrată în Registrul Persoanelor Juridice al Judecătoriei Sectorului 1 București sub nr.1111/03.04.1990 Copyright © 2015