Connect with us

News

Un primar francez refuză şcolarizarea copiilor romi în instituţiile de învăţământ locale

Avatar

Published

on

William Delannoy, primarul comunei Saint-Ouene, aflată la periferia Parisului, refuză şcolarizarea copiilor romi în şcolile din localitatea care se află sub directiva sa, decizie considerată ilegală în legislaţia franceză, informează site-ul canalului BFM TV.

Practic, primarul francez William Delannoy refuză şcolarizarea copiilor romi care locuiesc în tabere improvizate din vecinătatea comunei Saint-Ouene.

În Franţa, legea stipulează ca fiind obligatorie şcolarizarea copiilor cu vârste între 6 şi 16 ani, indiferent de originile lor. Drept urmare, primarii francezi sunt obligaţi să înscrie la şcoală toţi copiii care locuiesc în comuna ce se află sub direcţiunea lor. Primarul speră însă să atragă atenţia statului francez în privinţa problemelor cu care se confruntă comuna sa din cauza populaţiei rome.

El nu este singurul primar care alege să procedeze astfel, alţi cinci reprezentanţi ai conducerii centrale ale unor comune care se află la periferia capitalei Franţei au refuzat, de asemenea, accesul copiilor romi în şcolile locale. În fiecare caz, justiţia a constrâns comunele în cauză să înregistreze copii romi în cadrul instituţiilor franceze de învăţământ de stat. O serie de asociaţii non-guvernamentale apără dreptul la şcolarizare al acestor copii şi s-au revoltat împotriva primarului din Saint-Ouene.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Denumirea Asociației cetățenilor români aparținând minorității romilor este Partida Romilor “Pro-Europa” , asociație care s-a constituit la data de 19.03.1990 și a dobândit personalitate juridică la data de 03.04.1990 prin efectele sentinței civile nr. 1078, înregistrată în Registrul Persoanelor Juridice al Judecătoriei Sectorului 1 București sub nr.1111/03.04.1990 Copyright © 2015