Connect with us

Remember

UNICEF si UE cer progrese in integrarea romilor in Romania

Published

on

Romania a facut progrese in integrarea cetatenilor romi in societate, insa este nevoie de si mai multe eforturi pentru a imbunatati accesul romilor la educatie si la locuri de munca, au transmis reprezentantii UNICEF si UE.
” Unele progrese au fost facute in Romania in ultimii ani, iar o strategie nationala pentru integrarea romilor a fost adoptata” in anul 2011 a transmis Sandie Blanchet, reprezentantul UNICEF in cadrul unei conferinte internationale.
” Insa suntem ingrijorati ca progresele au fost prea putine si prea lente”, a adaugat Blanchet, manifestandu-si regretul fata de ”nivelul inalt de inegalitate” dintre romi si restul populatiei.
Opt la suta dintre copiii din Romania traiesc in saracie absoluta, comparativ cu 35% dintre copii romi. Blanchet a subliniat si faptul ca trei sferturi din copiii romi nu termina clasa a VIII – a.
Potrivit ultimului recensamant, in Romania traiesc 619.000 de romi, insa ONG-urile avanseaza un numar de peste trei ori mai mare.
”Calea pentru a scapa de saracie, este de a aduce romii pe piata muncii”, a declarat Lazlo Andor, comisarul european pentru Ocuparea Fortei de Munca, Afaceri Sociale si Incluziune.
Acesta a mai spus ca Bucurestiul ar trebui sa foloseasca mai multe fonduri europene pentru a imbunatati situatia romilor. Circa 33.000 de cetateni romi au luat parte la programele sociale finantate de Bruxelles cu mult sub tinta de 65.000, la care s-au angajat autoritatile.

 

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Denumirea Asociației cetățenilor români aparținând minorității romilor este Partida Romilor “Pro-Europa” , asociație care s-a constituit la data de 19.03.1990 și a dobândit personalitate juridică la data de 03.04.1990 prin efectele sentinței civile nr. 1078, înregistrată în Registrul Persoanelor Juridice al Judecătoriei Sectorului 1 București sub nr.1111/03.04.1990 Copyright © 2015