Connect with us

Educatie

Universitatea din Oradea a dat startul înscrierilor pentru anul universitar 2020-2021

Partida Romilor

Published

on

Universitatea din Oradea a început, miercuri, înscrierile pentru anul universitar 2020-2021, cele 15 facultăţi orădene având disponibile 5.854 de locuri la studii de licenţă şi 3.406 la masterat, a informat miercuri instituţia academică.

Potrivit comunicatului, din totalul locurilor, 2.550 sunt finanţate de Ministerul Educaţiei (1.750 de locuri pentru studiile de licenţă, respectiv 800 pentru masterat), aşadar viitorii studenţi nu vor plăti taxe de şcolarizare.

Din cauza pandemiei de Covid-19, în premieră, admiterea la UO se face şi online.

„Înscrierile se vor face preponderent online”, se arată în comunicatul Universităţii. Astfel, viitorii studenţi pot să trimită cererile de înscriere şi documentele personale scanate, prin e-mail, către secretariatele facultăţilor. De asemenea, Universitatea a creat o platformă anume pentru înscrieri, admitere.uoradea.ro, unde studenţii pot completa un formular online de admitere.

Taxele de admitere au rămas identice cu cele de anul trecut: 150 de lei costă înscrierea, taxa de contestare a rezultatelor tot 150 de lei, iar taxa de înmatriculare 100 de lei.

Pentru candidaţii din străinătate, taxa de admitere este de 150 de euro. Pentru a preveni îmbolnăvirile cu Covid-19, Universitatea le recomandă viitorilor studenţi să plătească taxele prin virament bancar.

Înscrierile pentru toate facultăţile din cadrul Universităţii din Oradea se desfăşoară în luna iulie cu excepţia Facultăţii de Medicină şi Farmacie unde examenul va fi organizat în luna septembrie.

Mai multe informaţii pentru candidaţii de etnie romă privind condiţiile de ocupare a locurilor puse la dispoziţie de către Universitatea din Oradea, puteţi găsi accesând următoarea adresă: https://admitere.uoradea.ro/ro/licenta/informatii-pentru-candidatii-de-etnie-rroma.

Detalii despre locurile alocate candidaţiilor de etnie romă la nivel naţional găsiţi aici: http://www.partidaromilor.ro/repartizarea-preliminara-a-locurilor-pentru-tinertii-romi-in-anul-universitar-2020-2021/.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Denumirea Asociației cetățenilor români aparținând minorității romilor este Partida Romilor “Pro-Europa” , asociație care s-a constituit la data de 19.03.1990 și a dobândit personalitate juridică la data de 03.04.1990 prin efectele sentinței civile nr. 1078, înregistrată în Registrul Persoanelor Juridice al Judecătoriei Sectorului 1 București sub nr.1111/03.04.1990 Copyright © 2015