Connect with us

Politic

USL a promis o schimbare etniei romilor

Published

on

La 157 de ani de la dezrobirea tiganilor, comunitatea roma se confrunta cu un paradox. Chiar daca robia a luat sfarsit inca de pe vremea lui Alexandru Ioan Cuza, romii sunt in continuare inrobiti in saracie.
Din cauza situatiei economice si sociale precare, multe familii de romi nu-si dau copiii la scoala sau ii retrag inainte de finalizarea studiilor. Tinerii romi au prea putine sanse sa-si schimbe viata in bine, sa devina cetateni respectati, utili societatii, sa se rupa de statutul de asistati sociali.
Solutia consta in educatie. Doar prin accesul la educatie romii pot sa iasa din cercul vicios al saraciei si sa isi cladeasca un viitor mai bun pentru ei si pentru familiile lor. Guvernarea USL propune o schimbare esentiala prin dezvoltarea unor programe de stimulare a accesului la scoala a copiilor din comunitatile defavorizate.
Cristian Luca

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Denumirea Asociației cetățenilor români aparținând minorității romilor este Partida Romilor “Pro-Europa” , asociație care s-a constituit la data de 19.03.1990 și a dobândit personalitate juridică la data de 03.04.1990 prin efectele sentinței civile nr. 1078, înregistrată în Registrul Persoanelor Juridice al Judecătoriei Sectorului 1 București sub nr.1111/03.04.1990 Copyright © 2015