Connect with us

La zi

Valeriu Nicolae va fi reprezentant special al secretarului general al Consiliului Europei pentru chestiuni legate de romi

Avatar

Published

on

Valeriu Nicolae, fost secretat de stat în Ministerul Muncii, a fost numit reprezentant special al secretarului general al Consiliului Europei (CoE) pentru chestiuni legate de romi.

„Este o mare onoare şi responsabilitate pentru mine să mă alătur echipei secretarului general”, a declarat Nicolae, potrivit unui comunicat CoE.

„Aştept cu nerăbdare să lucrez pentru Consiliul Europei şi în special cu echipa reprezentantului special al secretarului general pentru sprijinul romilor şi să continui să fac să avanseze agenda pentru drepturile omului în statele membre ale Consiliului Europei”, a adăugat Valeriu Nicolae.

„Din 1999, am urmărit îndeaproape dezvoltarea cadrului legal şi  activitatea practică a CoE, căutând soluţii pentru incluziunea socială a romilor şi a grupurilor vulnerabile la nivelul de bază. Cred cu fermitate în colaborarea cu statele membre şi în construirea de alianţe strategice cu toţi partenerii strategici ai CoE pentru a avea societăţi deschise şi incluzive care respectă drepturile omului în cazul tuturor persoanelor”, a mai precizat Nicolae.

Potrivit comunicatului CoE, Nicolae aduce o experienţă bogată şi diversă echipei reprezentantului special al secretarului general pentru sprijinul romilor. Înainte de a deveni reprezentant social, el a fost secretar de stat în cadrul Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice.

Anterior, Valeriu Nicolae a deţinut poziţii de nivel înalt la câteva ONG-uri internaţionale majore, precum World Vision, Open Society Institute şi Reţeaua ONG-urilor europene pentru drepturile romilor (ERGO).

De asemenea, el este fondator al think-tank-ului Policy Centre for Roma and Minorities şi cofondator al European Roma Policy Coalition. De asemenea, Valeriu Nicolae este producător de film şi scriitor.

Nu în ultimul rând, el a primit în 2013, de la preşedintele Parlamentului European Martin Schulz, Premiul European pentru Cetăţenie.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Denumirea Asociației cetățenilor români aparținând minorității romilor este Partida Romilor “Pro-Europa” , asociație care s-a constituit la data de 19.03.1990 și a dobândit personalitate juridică la data de 03.04.1990 prin efectele sentinței civile nr. 1078, înregistrată în Registrul Persoanelor Juridice al Judecătoriei Sectorului 1 București sub nr.1111/03.04.1990 Copyright © 2015