Connect with us

Cultura

„Valoarea diversitatii pentru mine”

Published

on

Departamentul pentru Relatii Interetnice din cadrul Guvernului Romaniei (DRI) lanseaza concursul de eseuri cu titlul „Valoarea diversitatii pentru mine”. Pot participa la concurs tineri liceeni din Romania.

Fiecare dintre noi apartinem anumitei culturi, respectam traditiile, obiceiurile, valorile si stilurile de viata ale respectivei culturi. Scopul concursului este de a inspira societatea sa reflecteze asupra modului in care fiecare dintre noi poate cladi o lume mai deschisa, in care cultura fiecaruia este recunoscuta si respectata.

Liceenii interesati pot depune eseuri de maxim 2000 de cuvinte, format.doc., Docx sau pdf, pana pe 18 mai 2014, prin posta electronica la adresa de email: elena.cruceru@dri.gov.ro. Aplicantii sunt rugati sa mentioneze la subiect” Concurs de eseuri: Valoarea diversitatii pentru mine” Emailurile primite dupa 18 mai 2014 nu vor fi acceptate!

Eseurile trebuie sa fie originale si sa nu mai fi fost publicate! Eseurile pot fi trimise in limba romana, maghiara sau engleza. Se vor mentiona varsta, localitatea de domiciliu si numele liceului in care aplicantul invata.
Din comisia de evaluare a eseurilor vor face parte trei evaluatori cu experienta in domeniul minoritatilor nationale si al relatiilor interetnice. Comisia va evalua eseurile pana in data de 28 mai 2014 si va publica rezultatele pe pagina web a Departamentului. De asemenea, castigatorii vor fi anuntati prin email despre rezultat.
Cele mai bune eseuri vor fi premiate astfel:

Autorii celor mai bune 25 de eseuri, premiati cu Diploma de castigator, vor avea asigurat cate un loc la programul” Scoala pentru diversitate – ed. 2014″ organizat de DRI. Programul consta din trei module cu teme diferite, care se vor desfasura: intre 26-29 iunie in Dobrogea, 11-14 septembrie in Banat, 24-26 octombrie in centrul tarii.

Cele mai bune eseuri vor fi publicate pe pagina web a DRI – www.dri.gov.ro

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Denumirea Asociației cetățenilor români aparținând minorității romilor este Partida Romilor “Pro-Europa” , asociație care s-a constituit la data de 19.03.1990 și a dobândit personalitate juridică la data de 03.04.1990 prin efectele sentinței civile nr. 1078, înregistrată în Registrul Persoanelor Juridice al Judecătoriei Sectorului 1 București sub nr.1111/03.04.1990 Copyright © 2015