Connect with us

Asul de trefla

Vera Bílá, faimoasa cântăreaţă cehă de etnie romă, a murit la vârsta de 64 de ani

Avatar

Published

on

Vera Bílá, una dintre cântăreţele cehe cele mai cunoscute în străinătate, supranumită regina muzicii romani, a murit în urma unui atac de cord marţi, la Plzen, la vârsta de 64 de ani, a anunţat presa locală, citată de AFP.

După se confruntase în ultimii ani cu numeroase probleme de sănătate, artista a fost internată luni seara la secţia de urgenţe a unui spital din Plzen.

Născută în 1954 într-o familie de muzicieni romi, Vera Bila a ajuns la apogeul carierei sale în anii 80-90.

Repertoriul său a constat dintr-un amestec de muzică romă din Europa Centrală şi de melodii pop ale anilor ’60. În melodiile sale cântate în romani, cehă şi slovacă, cântăreaţa nu a ezitat să vorbească despre bărbaţi sau femei infidele, despre mizerie, alcool şi prostituţie.

Alături de formaţia sa, Kale, formată din verii săi, artista a cântat în locaţii celebre precum sala Olympia din Paris, Teatrul Regal din Madrid, Hollywood Bowl din Los Angeles, dar şi la Casa Albă, în faţa preşedintelui de atunci al SUA, Bill Clinton.

În pofida numeroaselor sale succese, ea a trăit în sărăcie în ultimii ani, din cauza dependenţei de jocurile de noroc.

Deşi bolnavă, artista îşi anunţase recent revenirea pe scenă cu câteva melodii noi.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Denumirea Asociației cetățenilor români aparținând minorității romilor este Partida Romilor “Pro-Europa” , asociație care s-a constituit la data de 19.03.1990 și a dobândit personalitate juridică la data de 03.04.1990 prin efectele sentinței civile nr. 1078, înregistrată în Registrul Persoanelor Juridice al Judecătoriei Sectorului 1 București sub nr.1111/03.04.1990 Copyright © 2015