Connect with us

Asul de trefla

Viata e frumoasa

Avatar

Published

on

Cand spun ca viata e frumoasa , nu ma gandesc la toate acele persoane care calca in picioare alti oameni, alte inimi, alte suflete, care intra cu bocancii in viata altora.

Nu ma gandesc nici macar la cei care sunt stapani pe situatie, profita de-o clipa de slabiciune si transforma totul in avantajul personal si dezavantajul celor din jur. Incerc sa ii uit de toti acei prieteni care au transformat prietenia noastra intr-un camp de lupta. Astern uitarea peste toate acele persoane care m-au ranit in mod voluntar, considerand ca in acest mod ei vor deveni mai puternici, mai valorosi.
Cand iubesti, nu ar trebui sa existe frica. Incerc sa uit de toti acei demoni care au luat forma de oameni si rascolesc case, distrug camine si beau pahar dupa pahar pana se ineaca. Trec cu vederea toate minciunile care mi s-au spus de-a lungul timpului, peste toate gesturile care mi s-au facut sau nu mi s-au facut si peste toate greselile mele sau ale celorlalti.

Imi aduc aminte de fiecare prieten sau amic pe care l-am avut in viata mea, de clipele in care radeam pana cand ne curgeau lacrimile si plangeam pana cand adormeam cu dare uscate pe obrajii, martori ai durerilor sau bucuriilor noastre. Nu am sa uit niciodata acei oameni care, desi au ridicat impotriva lor si a societatii un zid inalt, greu de doborat, au inceput sa-l escaladeze chiar daca uneori alunecau inapoi in locul din care au pornit sau poate ca mainile le sangerau. Totusi, acestia nu s-au dat batuti.

Cand iubesti, nu exista conditii. Da, zambesc pentru ca stiu ca si ingerii iau forma de oameni, nu doar demonii, iar pe unii din ei chiar i-am intalnit. I-am intalnit in parinti, in unii prieteni sau chiar intamplator in oameni de pe strada.
Viata e frumoasa pentru ca, analizand aceste momente, aleg sa ma gandesc la cele bune. Aleg sa cred in iubire si in bunatate si sa sper ca intr-o zi, candva… cu totii ne vom dori o lume si o viata mai frumoasa.

Pentru unii viata este asemeni unei barci purtata la voia intamplarii de vant si de valurile marii, dar in realitate noi suntem cei care orientam panzele si dam directie barcii. In ciuda vantului puternic, noi hotaram cand ridicam panzele sau cand dorim sa petrecem mai mult timp admirand peisajul din fata ochilor nostrii. Nu putem hotari timpul pe care il vom petrece pe acest pamant, dar acest lucru nici nu e important, deoarece nu conteaza cat traiesti, ci cum traiesti.

„Viseaza ca si cum ai trai vesnic, dar traieste ca si cum ai muri azi, caci nu conteaza anii din viata ta, ci viata din anii tai. ” James Dean

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Denumirea Asociației cetățenilor români aparținând minorității romilor este Partida Romilor “Pro-Europa” , asociație care s-a constituit la data de 19.03.1990 și a dobândit personalitate juridică la data de 03.04.1990 prin efectele sentinței civile nr. 1078, înregistrată în Registrul Persoanelor Juridice al Judecătoriei Sectorului 1 București sub nr.1111/03.04.1990 Copyright © 2015