Connect with us

Politic

Victor Ponta, mesaj cu prilejul comemorării Holocaustului romilor

Avatar

Published

on

Premierul Victor Ponta a transmis un mesaj cu ocazia comemorării Holocaustului romilor din urmă cu 71 de ani şi i-a invitat pe toţi românii să păstreze un minut de reculegere în amintirea victimelor care au murit fie la Auschwitz, fie în lagărele din Transnistria şi de la Bug.

„În urmă cu 71 de ani, într-o singură zi, la 2 august, cele aproape 3 mii de romi – copii, femei şi bărbaţi – din lagărul familial pentru ţigani de la Auschwitz au fost trimişi în camerele de gazare, adăugându-se astfel celorlalte multe mii de romi exterminaţi în Porajmos, multă vreme uitatul Holocaust al romilor”, se arată într-un comunicat al Guvernului.

În comunicatul de presă, premierul precizează că: „În această zi, comunitatea internaţională îşi aminteşte cu respect de genocidul împotriva romilor, comemorând una din puţinele tentative de revoltă împotriva barbariei şi dezumanizării, celebrând în acelaşi timp solidaritatea, toleranţa, înţelegerea între toţi cetăţenii lumii”.

„Guvernul României salută iniţiativa societăţii civile rome din ţara noastră de a comemora împreună acest tragic moment din istoria modernă a umanităţii şi invită pe toţi cetăţenii români să păstreze un minut de reculegere în amintirea victimelor care au pierit fie la Auschwitz, fie în lagărele din Transnistria şi de la Bug”, se mai spune în comunicatul Executivului.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Denumirea Asociației cetățenilor români aparținând minorității romilor este Partida Romilor “Pro-Europa” , asociație care s-a constituit la data de 19.03.1990 și a dobândit personalitate juridică la data de 03.04.1990 prin efectele sentinței civile nr. 1078, înregistrată în Registrul Persoanelor Juridice al Judecătoriei Sectorului 1 București sub nr.1111/03.04.1990 Copyright © 2015