Connect with us

La zi

„Vrem Respect”: Preşedintele Emil Neia Lăcătuş, alături de elevii din comuna Petru Rareş

Partida Romilor

Published

on

Preşedintele sucursalei Bistriţa-Năsăud a Partidei Romilor PE, consilierul judeţean Emil Neia Lăcătuş a fost prezent în prima zi a noului an şcolar 2019-2020, în mijlocul elevilor şi cadrelor didactice de la Şcoala Gimnazială „Ion Pop Reteganul” din comuna Petru Rareş. Invitaţia a venit din partea conducerii acestei şcoli, la eveniment fiind prezent şi primarul Vasile Cocos, viceprimarul, liderii PRPE ai sucursalei comunei Petru-Rares, reprezentanţi ai Inspectoratului Judeţean de Poliţie şi clerici.

În acest context, preşedintele Emil Neia Lăcătuş, a subliniat faptul că la şcoala gimnazială din Petru Rareş, din cei 364 de elevi, 165 sunt de etnie roma.

În faţa celor prezenţi, preşedintele Emil Neia Lăcătuş a vorbit despre campania „Vrem Respect”, campanie, care va avea drept punct de pornire, comuna Petru Rareş şi se va desfăşura în perioada 13-15 septembrie 2019.

Emil Neia Lăcătuş le-a transmis părinţilor să îşi trimită copiii la şcoală, să investească în ei pentru că educaţia este calea spre succes!

„Va trebui să identificăm problemele şi nevoile populaţiei de etnie romă din comuna Petru Rareş, în domeniul educaţiei, sănătăţii, infrastructurii, culturii şi în domeniul socio-economic, urmând să completam o Fişă a Localităţii. De asemenea, vom face o serie de informări cu privire la accesul membrilor comunităţii locale de romi la educaţie, sănătate, muncă, acte de identitate şi de proprietate a caselor sau terenurilor. Vom organiza întâlniri cu primarul comunei Petru Rareş şi cu autorităţile locale în vederea analizării problemelor şi nevoilor identificate şi găsirea unor soluţii fezabile pentru rezolvarea acestora”, a explicat Emil Neia Lăcătuş.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Denumirea Asociației cetățenilor români aparținând minorității romilor este Partida Romilor “Pro-Europa” , asociație care s-a constituit la data de 19.03.1990 și a dobândit personalitate juridică la data de 03.04.1990 prin efectele sentinței civile nr. 1078, înregistrată în Registrul Persoanelor Juridice al Judecătoriei Sectorului 1 București sub nr.1111/03.04.1990 Copyright © 2015