Connect with us

Sanatate

20.360 de persoane au fost vaccinate anti-COVID, în cadrul maratonului de la Bucureşti

Published

on

Rectorul UMF „Carol Davila”, Viorel Jinga, a anunţat, luni, că 20.360 de persoane au fost vaccinate anti-COVID în cadrul maratonului de la Bucureşti.

„În 7 mai, s-au vaccinat 1.223 de persoane la Biblioteca Naţională şi 1.962 la Sala Palatului. În 8 mai, 2.772 la Bibliotecă şi 4.743 la Sala Palatului, în 9 mai, 3.479 la Bibliotecă şi 5.674 Sala Palatului. Azi noapte, 236 la Bibliotecă şi 271 la Sala Palatului. În total, 20.360 de persoane vaccinate, cu mult spunem noi peste aşteptările unora. Noi nu ne-am propus de la început o cifră, ne-am propus să fie cât mai mulţi vaccinaţi. Sigur că dacă ar fi fost şi mai puţini eu spun că era tot un succes al acestei acţiuni”, a afirmat Jinga, într-o conferinţă de presă.

La maratonul de vaccinare anti-COVID de la Bucureşti au participat 1.349 de voluntari.

Potrivit rectorului UMF „Carol Davila”, reacţiile adverse înregistrate au fost puţine. „Reacţiile secundare au fost foarte puţine. (…) Au fost nouă lipotimii, adică nouă hipotensiuni, 10 hipertensiuni, trei greaţă, două cazuri de cefalee şi 10 cazuri de ameţeli. Au fost efecte adverse foarte puţine, unele dintre ele fiind datorate, de fapt, emoţiilor”, a explicat Viorel Jinga.

El a precizat că în studioul de la Sala Palatului s-a răspuns la foarte multe întrebări ale persoanelor care doreau să se vaccineze anti-COVID şi aveau temeri.

„Vom continua şi această activitate de informare. (…) Această acţiune nu s-a făcut doar de către universitate, s-a făcut în colaborare şi poate este prima dată când am avut alături UMF, Colegiul Medicilor din Bucureşti, Ordinul Asistenţilor, Societatea Rezidenţilor şi Asociaţia Studenţilor de Medicină Bucureşti. (….) RA APPS ne-a asigurat Sala Palatului fără nicio plată evident, iar Ministerul Culturii – Biblioteca Centrală la fel fără nicio plată. Ministerul Educaţiei s-a implicat în promovare. Ministrul învăţământului, personal, domnul Sorin Cîmpeanu, a fost prezent aici, ne-a promovat şi ne-a ajutat în această activitate. Trebuie să mulţumim Primăriei Generale care, prin ASSMB, ne-a asigurat multe materiale pentru a efectua procesul de vaccinare. DSP a fost alături de noi”, a menţionat Jinga.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Denumirea Asociației cetățenilor români aparținând minorității romilor este Partida Romilor “Pro-Europa” , asociație care s-a constituit la data de 19.03.1990 și a dobândit personalitate juridică la data de 03.04.1990 prin efectele sentinței civile nr. 1078, înregistrată în Registrul Persoanelor Juridice al Judecătoriei Sectorului 1 București sub nr.1111/03.04.1990 Copyright © 2015