Connect with us

Asul de trefla

5 sfaturi utile pentru un interviu de angajare

Published

on

Emoțiile primului interviu de angajare sunt absolut normale, însă trebuie să știi că o astfel de experiență nu este nici pe departe atât de înfricoșătoare precum pare. De fapt, consideră că primul tău interviu pentru un job este o ocazie de a cunoaște persoane noi, așadar nu conteaza prea mult dacă vei reuși sau nu să intri în campul muncii ”din prima”!

În plus, dacă vei ține cont de sfaturile pe care ți le oferim în continuare, cu siguranță că te vei descurca excelent. Prin urmare, adoptă o atitudine relaxată și află cele 5 lucruri care te vor ajuta să faci față cu brio primului interviu cu un angajator!

  1. Informează-te despre companie

Primul pas pe care îl ai de făcut pentru a te pregăti pentru primul interviu pentru un job este să te informezi despre companie. O practică des întâlnită în cadrul interviurilor de angajare constă tocmai în verificarea cunoștințelor pe care candidatul le are despre firma în cauză și despre postul pentru care a aplicat. Prin urmare, accesează website-ul companiei și află mai multe detalii despre activitatea sa. Nu uita să te informezi și despre misiunea și despre valorile respectivei organizații, deoarece este foarte posibil ca angajatorul să inițieze o discuție pe această temă în cadrul interviului.

  1. Alege o ținută potrivită

Prima impresie contează întotdeauna, iar acest lucru nu mai este un secret. Ținuta este importantă și în cazul în care mergi la un interviu de angajare, așadar acordă atenție alegerii hainelor. Deși nu există reguli stricte în ceea ce privește vestimentația adecvată acestei ocazii, adoptarea unei combinații smart-casual este un pariu sigur. Asta înseamnă că nu trebuie să alegi un outfit monoton, format din clasicii pantaloni (sau fustă) negri și cămașă albă; mizează, însă, pe culori neutre și renunță la accesoriile opulente în favoarea unora subtile.

  1. Asigură-te că ajungi la timp la interviu

Punctualitatea este una dintre calitățile pe care majoritatea angajatorilor le atribuie candidatului ideal. Prin urmare, asigură-te că ajungi la interviu la ora stabilită, poate chiar cu 10 minute mai devreme. Dacă trebuie să parcurgi o distanță mai lungă până la sediul companiei, ia-ți o marjă de timp care te va ajuta să nu întâzii, mai ales dacă ai de gând să mergi cu mașina.

  1. Anticipează întrebările angajatorului

Deși nu poți anticipa toate întrebările pe care recrutorul ți le va adresa în timpul interviului, există totuși câteva ”standard”. ”Unde te vezi peste 5 ani?” este una dintre întrebările la care ar trebui să dai un răspuns cât mai creativ, așadar, pune-ți mintea la contribuție! În plus, poți să faci o listă cu potențialele întrebări pe care crezi că le vei primi la interviu și, astfel, să-ți exersezi răspunsul.

  1. Controleaza-ti limbajul trupului

A sosit ziua cea mare, așa că ai foarte multe emoții? Ei bine, foarte important este să îți controlezi limbajul trupului, care te poate da de gol. Deci, dacă ai anumite ticuri nervoase ce se declanșează mai ales în situațiile stresante, încearcă să ți le inhibi. Nu ai niciun motiv să resimți anxietatea într-un astfel de cadru! Strânge mâna ferm angajatorului, adoptă o postură care denotă încredere, vorbește clar și răspicat și nu gesticula inutil!

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Denumirea Asociației cetățenilor români aparținând minorității romilor este Partida Romilor “Pro-Europa” , asociație care s-a constituit la data de 19.03.1990 și a dobândit personalitate juridică la data de 03.04.1990 prin efectele sentinței civile nr. 1078, înregistrată în Registrul Persoanelor Juridice al Judecătoriei Sectorului 1 București sub nr.1111/03.04.1990 Copyright © 2015