Connect with us

Programe

600 de familii primesc gratuit acte pentru casele lor

Avatar

Published

on

600 de gospodării locuite de cetăţeni români de etnie romă din mai multe judeţe ale ţării vor intra în legalitate, în lunile următoare. Reprezentanţii Agenţiei Naţionale pentru Romi, în frunte cu preşedintele instituţiei, Daniel Vasile, au semnat un protocol prin intermediul căruia minoritarii vor putea obţine gratuit acte de propritate pentru casele şi terenurile în care locuiesc.

Astfel, aproape 200 de familii de romi din comuna buzoiană Mihăileşti vor beneficia de pe urma proiectului ” Acte de proprietate pentru romii din Mihăileşti”, care vine în întâmpinarea minoritarilor romi. Programul se derulează în perioada iulie 2015 – decembrie 2015.

Veştile sunt bune şi pentru romii din judeţul Ilfov! Prin implementarea proiectului ” Şi eu sunt proprietar”, se doreşte punerea în legalitate a unui număr de 100 de gospodării locuite preponderent de cetăţeni de etnie romă, fără acte de proprietate. Astfel, pentru un număr de 80 de locuinţe din comuna Jilava şi alte 20 de locuinţe din com. 1 Decembrie se vor emite Titluri de Carte Funciară.

„Trebuie subliniat faptul că proiectul este unul gratuit, adică romii din comunitate care vor beneficia de acte de proprietate nu vor plăti niciun leu” – susţine Daniel Vasile, preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Romi.

Totodată  şi romii din judeţul Sibiu vor obţine în curând acte de proprietate pentru casele şi terenurile în care locuiesc. Iar avantajele sunt multiple – doar aşa se vor putea dezvolta în zonă proiecte de infrastructură, reţea de apă, canalizare, electricitate şi altele.

Anul trecut, 400 de familii din localităţile sibiene Moşna şi Iacobeni au beneficiat de acte de proprietate. În prezent, următoarele comune în care se va implementa acest proiect sunt Târnava şi Apoldu de Sus –  100 de gospodării din prima localitate şi 50 din cea de-a doua vor putea intra în legalitate, în urma aceluiaşi proiect.

Şi în comuna Ogra din judeţul Mureş, 150 de imobile în care locuiesc cetăţeni aparţinând minorităţii rome vor putea intra în legalitate. Locuitorii comunei sunt încântaţi de acest proiect pe care, spun ei, îl aşteptau de mult timp.

Reprezentanţii  Agenţiei Naţionale pentru Romi susţin că astfel de proiecte care să apere drepturile minoritarilor de etnie romă vor mai avea loc şi în perioada următoare.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Denumirea Asociației cetățenilor români aparținând minorității romilor este Partida Romilor “Pro-Europa” , asociație care s-a constituit la data de 19.03.1990 și a dobândit personalitate juridică la data de 03.04.1990 prin efectele sentinței civile nr. 1078, înregistrată în Registrul Persoanelor Juridice al Judecătoriei Sectorului 1 București sub nr.1111/03.04.1990 Copyright © 2015