Connect with us

Eveniment

A doua editie a Festivalului Strada Armeneasca

Avatar

Published

on

Comunitatea Armeana din Bucuresti a organizat la inceputul lunii august Festivalul Strada Armeneasca in cadrul Complexului Armenesc.

Scopul acestui eveniment este de a reintroduce publicului bucurestean aportul adus de membrii comunitatii armene din Bucuresti, in decursul istoriei, la dezvoltarea orasului, din punct de vedere religios, cultural, traditiile si obiceiurile poporului armean.

Pe tot parcursul evenimentului sau organizat o serie de spectacole de dans traditional, concerte de muzica armeneasca precum si vizionari de film.

Participantii la acest eveniment au putut vizita expozitii foto, diferite standuri cu carti, cafea, coniac armenesc si nu numai. Sau mai organizat si ateliere de dans traditional armenesc, precum si de caligrafie si limba armeana unde publicul a avut ocazia sa descopere frumusetea limbii si a alfabetului armenesc.

Pe toata durata festivalului, vizitatorii au avut prilejul sa deguste preparate cu specific armenesc la restaurantul din curtea bisericii, iar copii sau bucurat de jocuri si activitati distractive, precum si de ateliere special pregatite pentru ei.
Nu in ultimul rand, participantii au putut vizita Muzeul si Biblioteca Dudia si Biserica Armeana din Bucuresti. Expozitia permanenta a muzeului cuprinde carti, manuscrise si obiecte de cult deosebit de importante si valoroase.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Denumirea Asociației cetățenilor români aparținând minorității romilor este Partida Romilor “Pro-Europa” , asociație care s-a constituit la data de 19.03.1990 și a dobândit personalitate juridică la data de 03.04.1990 prin efectele sentinței civile nr. 1078, înregistrată în Registrul Persoanelor Juridice al Judecătoriei Sectorului 1 București sub nr.1111/03.04.1990 Copyright © 2015