Connect with us

Educatie

ABCdar bancar: 26.000 de elevi şi profesori de liceu au participat în acest an la programul de educaţie financiară

Published

on

Un număr de 25.886 de elevi şi profesori de liceu din 81 localităţi au participat în acest an la proiectul „Susţin educaţia financiară în comunitatea mea”, organizat de Junior Achievement (JA) România şi de Raiffeisen Bank, potrivit unui comunicat.

Programul de educaţie financiară are rolul de a oferi liceelor soluţii pentru educaţia online, sub titlul „ABCdar bancar”: cursuri de educaţie financiară digitale pentru educarea utilizării responsabile a resurselor financiare, acces gratuit la o platformă de e-learning şi posibilitatea de a beneficia de sprijin financiar pentru dotarea cu echipamentele tehnice necesare educaţiei în şcoală sau la distanţă, se menţionează în comunicat.

În cadrul proiectului, participanţii au petrecut 61.325 de ore parcurgând resursele digitale interactive – conţinuturi video, simulări ale proceselor de economisire, teste şi teme de documentare despre elaborarea şi gestionarea bugetului personal şi despre utilizarea serviciilor financiare.

Cursul „ABCdar bancar” este dezvoltat pe platforma internaţională de e-learning JA Inspire şi este accesibil utilizând orice dispozitiv conectat la internet sau prin intermediul aplicaţiilor Android şi iOS.

În urma proiectului, cele mai active 18 licee participante în proiect, din 16 localităţi, beneficiază de sprijin financiar în valoare totală de 36.500 de lei pentru dotări cu echipamentele tehnice necesare educaţiei în şcoală sau la distanţă.

Până în prezent, în cei 4 ani de existenţă a proiectului „Susţin educaţia financiară în comunitatea mea”, la el au participat peste 80.500 de elevi de liceu, care au parcurs modulul „ABCdar bancar”, iar 29 de licee teoretice şi tehnologice au beneficiat de sprijin financiar pentru echipamente tehnice şi alte dotări.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Denumirea Asociației cetățenilor români aparținând minorității romilor este Partida Romilor “Pro-Europa” , asociație care s-a constituit la data de 19.03.1990 și a dobândit personalitate juridică la data de 03.04.1990 prin efectele sentinței civile nr. 1078, înregistrată în Registrul Persoanelor Juridice al Judecătoriei Sectorului 1 București sub nr.1111/03.04.1990 Copyright © 2015