Connect with us

Eveniment

Amintiri de Carton-Harta Deportării Romilor în Transnistria

Published

on

În data de 12 septembrie 2019, dată semnificativă, ce marchează deportarea în Transnistria a peste 12.000 de romi sedentari, Centrul de Cercetări Culturale și Sociale „Romane Rodimata” în parteneriat cu Uniunea Civică a Tinerilor Romi din România desfășoară proiectul „Amintiri de carton… Harta orală a deportarii romilor în Transnistria”, cu sprijinul Departamentului pentru Relații Interetnice din cadrul Guvernului României.

Prezentarea proiectului va avea loc la ”Memorialul Holocaustului” din Strada Ion Brezoianu, Sector 1, Bucuresti, începând cu orele 16:00, unde se va organiza o expoziţie de fotografii cu supravietuiţori romi şi familiile acestora, declaraţii şi documente de arhivă, mărturii şi portrete ale supravieţuitorilor.

Scopul expoziţiei este acela de a conserva memoria romilor deportaţi din România în Transnistria.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Denumirea Asociației cetățenilor români aparținând minorității romilor este Partida Romilor “Pro-Europa” , asociație care s-a constituit la data de 19.03.1990 și a dobândit personalitate juridică la data de 03.04.1990 prin efectele sentinței civile nr. 1078, înregistrată în Registrul Persoanelor Juridice al Judecătoriei Sectorului 1 București sub nr.1111/03.04.1990 Copyright © 2015