Connect with us

Social

ANOFM: 632 de participanţi la cursurile organizate în luna ianuarie 2021

Published

on

Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) a înregistrat în luna ianuarie 632 de persoane la cursurile sale organizate prin intermediul centrelor regionale de formare profesională a adulţilor şi centrelor proprii din cadrul agenţiilor teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă.

Dintre acestea, 251 sunt şomeri, iar 270 sunt persoane beneficiare de formare la locul de muncă prin programe de ucenicie. 111 persoane participante la cursuri de formare profesională fac parte din categoria celor care nu beneficiază de gratuitate, potrivit prevederilor legale în vigoare, informează un comunicat al ANOFM.

În perioada de referinţă au fost organizate 18 programe de formare profesională gratuite, dintre care 12 programe de calificare/recalificare şi şase programe de iniţiere, perfecţionare sau specializare.

Principalele meserii/ocupaţii, în funcţie de numărul de participanţi, pentru care s-au organizat programele de formare profesională gratuite pentru şomeri în luna ianuarie 2021, sunt: operator introducere, prelucrare, validare date – 57, lucrător in comerţ – 55, frizer- coafor – manichiurist – pedichiurist – 34, instalator instalaţii tehnico sanitare şi gaze – 24, competenţe în limba germană – 17, contabil – 16, inspector/ referent resurse umane – 11, expert accesare fonduri structurale şi de coeziune europene – 10, expert achiziţii publice – 9, lucrător în structuri pentru construcţii – 9, mecanic auto – 9.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Denumirea Asociației cetățenilor români aparținând minorității romilor este Partida Romilor “Pro-Europa” , asociație care s-a constituit la data de 19.03.1990 și a dobândit personalitate juridică la data de 03.04.1990 prin efectele sentinței civile nr. 1078, înregistrată în Registrul Persoanelor Juridice al Judecătoriei Sectorului 1 București sub nr.1111/03.04.1990 Copyright © 2015