Connect with us

La zi

Asztalos Csaba Ferenc: E trist limbajul folosit în relația cu cetățenii

Published

on

”Cunosc acest caz, știu că la nivelul STS s-au luat măsuri legate de acest caz. E trist limbajul folosit în relația cu cetățenii. Eu știu că există un grad ridicat de încărcare a celor care lucrează în acest sistem, dar, și-n aceste condiții, trebuie să ne păstrăm calmul. Nu am tolerat astfel de exprimări nici în trecut – ”terminați cu această țigănie” n.r., este evident că astfel de limbaj nu poate fi acceptat” a afirmat președintele CNCD, Asztalos Csaba Ferenc la Digi24. 

Maria Cristea, purtătorul de cuvânt IPJ Sălaj, a spus că șoferul e acuzat de lovire sau alte violențe și de tulburare a liniștii și ordinii publice, ca urmare a plângerii depuse de femeia lovită. Purtătoarea de cuvânt a afirmat că nu a fost apelat 112 pentru intervenția la fața locului, deși înregistrarea arată că a fost apelat 112 și un polițist a răspuns ulterior la apel. Aceasta a susținut că femeia a făcut plângere a doua zi. 

Femeia de 25 de ani îl avea în brațe pe băiatul său de câteva luni și era alături de un alt copil, Moise. Venea cu cei doi copii de la spital și voia să ajungă acasă cu rata. Un pasager a filmat incidentul. 

”Un șofer mi-a omorât copilul cu mătura” a spus femeia când a sunat la 112, potrivit stenogramei prezentate de Libertatea. ”Alo, alo, draga mea, draga mea!” a replicat operatoarea 112. 

În timpul conversației, operatoarea de la 112 a țipat la apelantă: ”Măi, femeie!”. ”Alo, tu, femeie, ești nebună, ești cu capul?”, ”Tu femeilor, tu femeilor, voi sunteți toate cu capul acolo?”, ”Încheie cu țigănia asta și nu mai urla! Vorbiți ca ciorile, trăsni-v-ar, du-te dracu” i-a spus operatoarea de la 112 femeii care a sunat la 112. 

Polițistul care ulterior a răspuns i-a spus femeii să-l lase cu poveștile și să meargă la secția de poliție să facă plângere. 

Sursa: digi24.ro

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Denumirea Asociației cetățenilor români aparținând minorității romilor este Partida Romilor “Pro-Europa” , asociație care s-a constituit la data de 19.03.1990 și a dobândit personalitate juridică la data de 03.04.1990 prin efectele sentinței civile nr. 1078, înregistrată în Registrul Persoanelor Juridice al Judecătoriei Sectorului 1 București sub nr.1111/03.04.1990 Copyright © 2015