Connect with us

La zi

Atenţie! Hackerii profită de serviciile de livrare la domiciliu şi trimit destinatarilor e-mailuri false de confirmare a comenzii

Partida Romilor

Published

on

Persoanele care aşteaptă colete de la curieri sunt vizate de o serie de atacuri de tip spam din partea atacatorilor cibernetici, avertizează experţii.

Conform experţilor, atacatorii se dau adesea drept angajaţi ai serviciului de livrare, spunând că a sosit un colet, însă, pentru a-l primi, potenţiala victimă trebuie să citească sau să confirme informaţiile dintr-un document ataşat. Astfel, odată ce victima deschide ataşamentul, malware-ul este descărcat pe computerul sau telefonul său.

„Mai mult, un backdoor pe nume Remcos este instalat pe dispozitivul victimei. Acest malware poate transforma computerul într-un bot, poate fura date sau descărca malware suplimentar. În cazul phishing-ului, atacatorii au creat, de asemenea, copii extrem de credibile ale paginilor web destinate serviciilor populare de livrare, ca modalitate de a vâna date personale. Potenţialele victime sunt încurajate să îşi introducă detaliile – cum ar fi adresa de e-mail şi parola – pe site-ul web, pentru a urmări coletele”, subliniază specialiştii.

Pentru a preîntâmpina campaniile de spam şi phishing din această perioadă, experţii recomandă: atenţie la adresa expeditorului (dacă provine de la un serviciu gratuit de e-mail sau conţine caractere lipsite de sens, cel mai probabil este fals), atenţie la text (companiile cunoscute nu ar trimite e-mail-uri într-un format greşit sau cu o gramatică defectuoasă), să nu acceseze ataşamente sau linkuri din e-mail-urile primite de la servicii de livrare, în special dacă expeditorul insistă pe acest lucru şi, nu în ultimul rând, utilizarea unei soluţii de securitate fiabilă, care identifică ataşamente rău intenţionate şi blochează site-urile de phishing.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Denumirea Asociației cetățenilor români aparținând minorității romilor este Partida Romilor “Pro-Europa” , asociație care s-a constituit la data de 19.03.1990 și a dobândit personalitate juridică la data de 03.04.1990 prin efectele sentinței civile nr. 1078, înregistrată în Registrul Persoanelor Juridice al Judecătoriei Sectorului 1 București sub nr.1111/03.04.1990 Copyright © 2015