Connect with us

Social

Avocatul Poporului: Accesul la servicii medicale de psihiatrie pediatrică este limitat

Published

on

Accesul la servicii medicale de psihiatrie pediatrică este limitat, având în vedere că numărul medicilor cu această specialitate care lucrează în cadrul structurilor publice din România nu depăşeşte 260, potrivit unui raport special al Avocatului Poporului privind impactul pandemiei de COVID-19 asupra sănătăţii mintale a copiilor, lansat joi.

„Accesul la servicii medicale de de psihiatrie pediatrică este limitat, numărul de medici de specialitate psihiatrie pediatrică în România este unul redus. Ministerul Sănătăţii ne-a comunicat că, în prezent, în România activează în cadrul structurilor publice 260 de medici de specialitate psihiatrie pediatrică. Avem judeţe în care nu există nici măcar un medic de această specializare (Giurgiu şi Ialomiţa). Avem judeţe în care nu există nici măcar secţie, compartiment, centru de sănătate mintală pentru copii (Călăraşi, Giurgiu, Gorj, Ialomiţa, Ilfov, Vrancea, Sălaj)”, a spus Cornelia Cor, consilier la Biroul Teritorial Braşov al Avocatului Poporului, cu prilejul lansării raportului.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Denumirea Asociației cetățenilor români aparținând minorității romilor este Partida Romilor “Pro-Europa” , asociație care s-a constituit la data de 19.03.1990 și a dobândit personalitate juridică la data de 03.04.1990 prin efectele sentinței civile nr. 1078, înregistrată în Registrul Persoanelor Juridice al Judecătoriei Sectorului 1 București sub nr.1111/03.04.1990 Copyright © 2015