Connect with us

La zi

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu cu privire la incidentul din comuna Floreşti (Cluj)

Published

on

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu cu privire la un incident din comuna Floreşti, judeţul Cluj, în care romii acuză poliţiştii că ar fi agresat un copil

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu cu privire la un incident din comuna Floreşti, judeţul Cluj, în care romii acuză poliţiştii că ar fi agresat un copil. Sesizarea din oficiu vizează posibila încălcare a art. 22 şi art. 49 din Constituţia României privind dreptul la viaţă şi la integritate fizică şi psihică şi protecţia copiilor şi a tinerilor.

Portalul ŞtirideCluj.ro a publicat articolul intitulat „Accident cu scandal în colonia de romi din Floreşti. Romii acuză că poliţia a bătut un copil”, în care se relata faptul că, un accident de circulaţie în care a fost implicată o fetiţă de 6 ani s-a terminat cu scandal în colonia de romi din Floreşti, judeţul Cluj. Potrivit materialului de presă, anchetatorii au precizat că „(…) pe strada Simion Barnuţiu, din Floreşti, s-a produs un accident rutier cu o victima (minoră de 6 ani accidentată).

La faţa locului s-au adunat mulţi curioşi, iar patru persoane au devenit agitate, agresive şi au tulburat ordinea şi liniştea publică. La faţa locului au fost solicitate echipaje de poliţie şi jandarmi pentru a nu degenera situaţia, iar cei patru (doi bărbaţi şi doua femei) au plecat de la faţa locului”. În urma verificărilor efectuate în zonă, doi bărbaţi au fost depistaţi şi conduşi la sediul unităţii de poliţie, în baza unor mandate de aducere. Un martor la incident a susţinut că Poliţia şi Jandarmeria au bătut un minor de 15 ani.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Denumirea Asociației cetățenilor români aparținând minorității romilor este Partida Romilor “Pro-Europa” , asociație care s-a constituit la data de 19.03.1990 și a dobândit personalitate juridică la data de 03.04.1990 prin efectele sentinței civile nr. 1078, înregistrată în Registrul Persoanelor Juridice al Judecătoriei Sectorului 1 București sub nr.1111/03.04.1990 Copyright © 2015