Connect with us

Social

Campania de informare şi conştientizare – „Şi la Şcoală Suntem Toţi la Fel!”

ACDC a lansat campania de informare şi conştientizare „Şi la Şcoală Suntem Toţi la Fel!”

„Şcoala pentru toţi copiii!”-II este un proiect derulat de Centrul de Advocacy şi Drepturile Omului – CADO în parteneriat cu Asociaţia Consultanţilor în Dezvoltare Comunitară – ACDC, cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanţat de Islanda, Liechtenstein şi Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Scopul proiectului este îmbunătăţirea practicilor instituţionale în aplicarea legislaţiei de prevenire şi combatere a segregării şi discriminării rasiale datorită acţiunilor de watchdog, monitorizare şi advocacy a ONG-urilor capacitate pentru a identifica şi raporta discriminarea elevilor romi în educaţie sub forma segregării.

Proiectul include o componentă pentru creşterea gradului de conştientizare a actorilor decizionali în asigurarea educaţiei incluzive, a părinţilor şi victimelor segregării, precum şi a publicului larg privind impactul segregării la nivel personal, educaţional şi asupra societăţii şi importanţa dreptului egal la educaţie de calitate, care vizează următoarele judeţe: Botoşani, Braşov, Constanţa, Cluj, Iaşi, Ialomiţa, Maramureş, Mureş, Prahova şi Suceava şi municipiul Bucureşti (sectoarele 2 şi 5).

În acest sens Asociaţia Consultanţilor în Dezvoltare Comunitară – ACDC a lansat campania de informare şi conştientizare „Şi la Şcoală Suntem Toţi la Fel!” din cadrul proiectului care include organizarea unor sesiuni de informare cu cadrele didactice din cele 11 judeţe, prioritatea fiind cadrele didactice din şcolile care prezintă semne de segregare, organizarea de sesiuni pentru informarea părinţilor, membrilor comunităţilor unde au fost identificate cazuri de segregare.
Totodată în cadrul campaniei vor fi organizate flash mob-uri cu participarea elevilor din şcolile identificate ca fiind segregate. Campania va fi concretizată prin realizarea unui film de scurt metraj privind segregarea şcolară prin includerea unor testimoniale ale elevilor din şcolile segregate.

Programul Active Citizens Fund România este finanţat prin Granturile SEE 2014-2021. Obiectivul general al Granturilor este de a reduce disparităţile economice şi sociale şi a consolida relaţiile bilaterale dintre cele 15 state beneficiare şi statele donatoare (Islanda, Liechtenstein, Norvegia). Programul este administrat de către consorţiul compus din Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile, Fundaţia pentru Parteneriat, Centrul de Resurse pentru Comunităţile de Romi, Fundaţia PACT şi Frivillighet Norge, care acţionează în calitate de Operator de Fond desemnat de către FMO – Oficiul Mecanismului Financiar al Granturilor SEE şi Norvegiene. Active Citizens Fund România vizează consolidarea societăţii civile şi a cetăţeniei active şi creşterea capacităţii grupurilor vulnerabile.

Cu o alocare totală de 46.000.000 euro, programul urmăreşte dezvoltarea pe termen lung a sustenabilităţii şi capacităţii sectorului societăţii civile, intensificând rolul său în promovarea participării democratice, a cetăţeniei active şi a drepturilor omului şi consolidând în acelaşi timp relaţiile bilaterale cu statele donatoare Islanda, Liechtenstein şi Norvegia. Pentru mai multe informaţii despre Active Citizens Fund în România, vă rugăm accesaţi www.activecitizensfund.ro. Pentru mai multe informaţii despre Granturile SEE şi Norvegiene, accesaţi www.eeagrants.ro.”

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință