Connect with us

Evenimente Actiuni

Campania naţională a Partidei Romilor „Pro-Europa” – VREM RESPECT, în judeţul Mureş

Published

on

În data de, 17.11.2019, a avut loc lansarea campaniei civice „VREM RESPECT” în cadrul comunității de romi din Sarateni, judeţul Mureș. La lansare au participat membrii comunității de romi, conducerea sucursalei județene Mureș si primarul comunei Sarateni.

Întâlnirea a avut loc în mijlocul comunității de romi, ocazie cu care membrii comunității de romi au avut un dialog constructiv, atât cu conducerea sucursalei județene, cât și cu primarul comunei.


Domnul Zelariu Petru, a prezentat obiectivele specifice campaniei și o parte din problemele identificate conform fisei localității:

  • 40% din populația de etnie roma nu este racordata la rețeaua de apa potabila.
  • 30% din populația de etnie roma nu este racordata la energie electrica.
  • 50 %din populația de etnie roma nu este racordata la canalizare.
  • 90% din populația de etnie roma nu deține acte de proprietate.


Numărul total al populației de etnie roma este de 741 de persoane, din totalul de 1608 persoane de pe raza comunei, aproximativ 190 de gospodarii.


Primarul comunei, dl. Biro Csaba, a răspuns punctual la aceste probleme și a promis ca o parte din aceste probleme vor fi rezolvate pana la sfârșitul mandatului.


Cu această ocazie a fost ales Consiliul director al sucursalei PRPE, avându-l ca președinte pe domnul Doudi Adam.


Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Denumirea Asociației cetățenilor români aparținând minorității romilor este Partida Romilor “Pro-Europa” , asociație care s-a constituit la data de 19.03.1990 și a dobândit personalitate juridică la data de 03.04.1990 prin efectele sentinței civile nr. 1078, înregistrată în Registrul Persoanelor Juridice al Judecătoriei Sectorului 1 București sub nr.1111/03.04.1990 Copyright © 2015