Connect with us

La zi

Campania naţională „VREM RESPECT” în judeţul Argeş

Published

on

Campania naţională “VREM RESPECT“ s-a desfaşurat în comuna Mălureni judeţul Argeş, satele Buneşti, Mălureni, Păuleasca, Topliţa şi Zărneşti, echipa PRPE Argeş fiind formată din 6 membrii : Petre Mustata – Presedinte Partida Romilor Filiala Arges; Padure Ion – Secretar general Filiala Arges ;Dima Mariana–membru-secretar Filiala Arges ; Tamas Adrian –lider Partida Romilor expert in primaria Malureni ; Gheorghe Milandru vicepresedinte Partida Romilor Arges; Tamas Elvis membru impreuna cu coordonator Roşu Ion s-a deplasat în comunitatea de romi din satul Păuleasca – cătun Tufanu şi cătun Tanca pe parcursul a 3 zile consecutiv, în perioada 13-14-15 septembrie 2019 .

Pe 15 septembrie 2019 membrii PRPE Argeş împreună cu primarul localitaţii, cu reprezentanţii consiliilor judeţene, cu cei ai instituţiilor deconcentrate precum şi cu mediatorii şcolari sanitari, expertii locali, inspectorul pentru minoritati, liderul comunităţii, au avut o întâlnire la nivel local, la şcoala din localitate, împreună cu 200 de cetăţeni de etnie romă, copii, elevi, studenti, varstnici, unde s-a discutat pe baza identificării făcute în data de 13.09.2019. Problemele identificat sunt :

  • probleme de maxima necesitate in primul rand cu drumul impracticabil (infrastructura) – s-a ridicat problema impreuna cu dl primar Florian Bucălie care este hotărât să facă tot ce îi stă în putinţă pentru a rezolva cât mai multe dintre problemele localităţi noi aducand in discutie de ce sunt marginalizati Romii de majoritari? asfaltul terminandu-se exact cand incepe comunitatea de Etnie Roma
  • „Prioritatea nr. 1 o reprezintă asfaltarea drumurilor de interes local. Am reuşit în bună măsură să rezolvăm problema, dar tot mai sunt cam 7 km de drumuri la care trebuie lucrat. Oamenii trebuie să aibă încredere că, administraţia lucrează pentru ei, iar noi ne dorim să lucrăm pentru oameni impreuna si cu ajutorul dumneavoastră, Partida Romilor, în interesul lor şi pentru a creşte nivelul de trai în comună”. Pe partea de educatie primarul ne-a transmis ca, în comunitate a fost amenajat cu fonduri norvegiene un after-school care ar urma să fie transformat în şcoală.“
  • Geamanu Sergiu, Geamanu Nicolae,Geamanu Andrei a ridicat problema cu alimentarea de apa curenta neavand sursa de apa potabila si de spalat .
  • Racordarea la energie electrica existand in comunitate familii care ,inca mai au acesta problema .
  • Ghiţă Emilia a ridicat problema copiilor din comunitate in ceea ce priveste scoala identificandu-se cauzele care duc la nivelul redus al participarii scolare si la abandonul scolar (mai exact) : copiii sunt nevoiti sa tranverseze o padure ca sa ajunga la institutie situate la 6 km , ei fiind in pericol si vara datorita ursilor si iarna de conditiile meteo.
  • s-a pus problema, de câţiva localnici şi anume Tamas Ion, Tinca Ghoerghe , Magherean Petre ,Fieraru Floarea ,Munteanu Cornel, actelor de proprietate ei nevand decat acte de rol de la primarie pentru casele construite.
  • lipsa alimentării cu gaze
  • lipsa canalizării
Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Denumirea Asociației cetățenilor români aparținând minorității romilor este Partida Romilor “Pro-Europa” , asociație care s-a constituit la data de 19.03.1990 și a dobândit personalitate juridică la data de 03.04.1990 prin efectele sentinței civile nr. 1078, înregistrată în Registrul Persoanelor Juridice al Judecătoriei Sectorului 1 București sub nr.1111/03.04.1990 Copyright © 2015