Connect with us

Programe

Campania „Noi iti dam recomandarea” continua

Avatar

Published

on

Scopul Campaniei „Noi iti dam recomandarea” este acela de a creste accesul la educatie pentru copiii de etnie roma, prin inscrierea acestora la gradinita, in clasa pregatitoare, clasa I, precum si pentru admiterea elevilor romi pe locurile special alocate in licee si facultati.

Obiectivele campaniei sunt:
1. Identificarea copiilor de etnie roma, cu varsta legala pentru inscrierea acestora in clasa pregatitoare si in clasa I.
2. Identificarea elevilor romi aflati in clasa a VIII-a, in vederea consilierii si orientarii scolare a acestora in invatamantul liceal.
3. Eliberarea adeverintelor/recomandarilor de apartenenta la etnia roma pentru elevii claselor a VIII-a si a XII-a in vederea completarii dosarului de admitere pentru liceu, respectiv pentru facultati.
4. Identificarea copiilor si adultilor de etnie roma care au depasit varsta legala de inscriere in sistemul de invatamant in vederea recuperarii scolare a acestora prin intermediul programului educational „Sansa a doua”.
5. Consolidarea comunicarii intre reprezentantii comunitatilor de romi si unitatile scolare prin organizarea periodica de intalniri si sedinte la care sa participle inspectorul scolar, liderii romilor, parinti si elevi.
6. Promovarea studierii in scoli a istoriei si traditiilor romilor.
7. Combaterea violentei in unitatile de invatamant prin intermediul unor campanii de prevenire.

Primul care a dat startul in aceasta campanie este presedintele Partidei Romilor, sucursala sector 5, Marius Constantinescu care impreuna cu o echipa de tineri se va deplasa in toate scolile si liceele din sectorul 5 al Capitalei.
Marius Constantinescu spera ca la sfarsitul acestei campanii derulate pe o perioada de trei luni sa aiba un numar cat mai mare de beneficiari pe locurile alocate copiilor de etnie roma.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Denumirea Asociației cetățenilor români aparținând minorității romilor este Partida Romilor “Pro-Europa” , asociație care s-a constituit la data de 19.03.1990 și a dobândit personalitate juridică la data de 03.04.1990 prin efectele sentinței civile nr. 1078, înregistrată în Registrul Persoanelor Juridice al Judecătoriei Sectorului 1 București sub nr.1111/03.04.1990 Copyright © 2015