Connect with us

Social

Campanie educationala in sprijinul copiilor rromi

Avatar

Published

on

In acest an, Ziua Internationala a Rromilor este marcata la nivelul Sectorului 4, prin incheierea unui acord de parteneriat intre Primaria Sectorului 4 si Partida Romilor „Pro-Europa”.

Astfel, va fi lansata campania „Noi iti dam recomandarea”, care se va derula in perioada 2014 – 2015, in scopul cresterii accesului la educatie a copiilor de etnie rroma, prin inscrierea acestora la gradinita, clasa pregatitoare, clasa a I-a, precum si prin admiterea pe locurile special alocate in cadrul liceelor de pe raza Sectorului 4.
Implementarea programului presupune identificarea prescolarilor, scolarilor si consilierea parintilor, in vederea inscrierii lor in invatamantul de Stat.

Totodata, vor fi identificati copiii si adultii care au depasit varsta legala, pentru inscrierea lor in sistemul de invatamant, in vederea recuperarii scolare, prin intermediul programului educational „Sansa a doua”.
De asemenea, elevii aflati in anii terminali si adultii beneficiari ai acestui program vor fi consiliati si orientati din punct de vedere profesional.
„Rromii fac parte din comunitatea locala a Sectorului 4, de aceea, avem datoria de a ne implica si de a sprijini integrarea lor sociala. La Multi Ani romilor de pretutindeni!”. Cristian Popescu – Piedone, Primarul Sectorului 4.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Denumirea Asociației cetățenilor români aparținând minorității romilor este Partida Romilor “Pro-Europa” , asociație care s-a constituit la data de 19.03.1990 și a dobândit personalitate juridică la data de 03.04.1990 prin efectele sentinței civile nr. 1078, înregistrată în Registrul Persoanelor Juridice al Judecătoriei Sectorului 1 București sub nr.1111/03.04.1990 Copyright © 2015