Connect with us

Social

Ce este şi cum obţii certificatul de urbanism

Partida Romilor

Published

on

Certificatul de Urbanism este un act informativ. Se obține în maximum 30 de zile lucrătoare de la depunerea actelor necesare, de la biroul de urbanism al primăriei. În Certificatul de urbanism apar toate condițiile care trebuie îndeplinite pentru a obține autorizația de construire pentru apartamente în țară.

Cum obții actul necesar pentru modificări la apartamente

Pentru obținerea acestui document, dosarul de solicitare trebuie să conțină: cerere-tip și opis lucrare, actele de proprietate, cadastru și extras de carte funciară, copie după cartea de identitate. Pe lângă acestea, se va anexa un plan cadastral la scara 1:500 în două exemplare cu situația actuală și propunerea nouă. Mai este necesar un plan cadastral la scara 1:2000 în două exemplare. Se va atașa și planul apartamentului cu fotografii ale fațadei, balcoanelor de la parter, ale zonelor de acces, modificările aduse fațadei, relevee și planuri cu propuneri. Acestea din urmă ar trebui să fie realizate de un arhitect, dacă este vorba despre un proiect mai complex. În plus, se va anexa și chitanța de achitare a taxei legale. Cuantumul acesteia se stabilește în funcție de suprafața pentru care se obține certificatul de urbanism.

Trebuie menționat că Certificatul de Urbanism nu permite construirea. Acesta informează doar cu privire la principalele caracteristici ale construcțiilor ce se pot executa pe un teren și enumeră actele ce se vor depune pentru obținerea autorizației de construire, inclusiv avizele și acordurile necesare. Odată obținut certificatul, va trebui să mai faci câteva drumuri pe la diverse instituții pentru a obține avize și acorduri.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Denumirea Asociației cetățenilor români aparținând minorității romilor este Partida Romilor “Pro-Europa” , asociație care s-a constituit la data de 19.03.1990 și a dobândit personalitate juridică la data de 03.04.1990 prin efectele sentinței civile nr. 1078, înregistrată în Registrul Persoanelor Juridice al Judecătoriei Sectorului 1 București sub nr.1111/03.04.1990 Copyright © 2015