Connect with us

La zi

CEDO i-a cerut Italiei să le ofere o locuinţă temporară copiilor romi expulzaţi dintr-o clădire

Published

on

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) i-a cerut luni Italiei să le ofere o locuinţă temporară unui număr de 10 copii de romi şi părinţilor lor după ce ei au fost daţi afară la începutul lunii mai din clădirea unei fabrici abandonate din oraşul Giugliano, din apropiere de Napoli, relatează agenţia DPA.

Familiile respective fac parte dintr-un grup de circa 450 de romi, în majoritate originari din Bosnia, care au fost expulzaţi din aşezarea lor improvizată într-o fabrică abandonată în Giugliano, potrivit unei organizaţii de romi, Associazione 21 Luglio.

Asociaţia a afirmat că romii, inclusiv peste 150 de copii cu vârste de şi sub 14 ani, se află într-o situaţie de ”urgenţă umanitară” după expulzarea lor din clădire.

Ostilitatea faţă de romi, deseori acuzaţi de furturi şi alte infracţiuni, este ceva obişnuit în Italia. Incidentele rasiste împotriva romilor la Roma de la începutul acestei luni l-au determinat pe Papa Francisc să-şi exprime solidaritatea cu ei, spunându-le membrilor acestei minorităţi etnice că se roagă pentru ei şi că este alături de ei.

DPA notează că CEDO, cu sediul la Strasbourg, poate să le ceară ţărilor să ia măsuri urgente, dacă persoanele care fac apel la această organizaţie, altfel, ele ar putea avea se suferit în mod ireversibil înainte ca ea să emită o decizie completă, ceea ce ar putea dura ani de zile.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Denumirea Asociației cetățenilor români aparținând minorității romilor este Partida Romilor “Pro-Europa” , asociație care s-a constituit la data de 19.03.1990 și a dobândit personalitate juridică la data de 03.04.1990 prin efectele sentinței civile nr. 1078, înregistrată în Registrul Persoanelor Juridice al Judecătoriei Sectorului 1 București sub nr.1111/03.04.1990 Copyright © 2015