Connect with us

Social

CERT-RO: Identitatea vizuală a Fan Courier, folosită de hackeri într-o tentativă de fraudă

Published

on

O nouă tentativă de fraudă de tip phishing a fost detectată în mediul online, de data aceasta fiind folosită identitatea vizuală a companiei de curierat Fan Courier, conform Centrului Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO).

„Prietenii de la ProDefence ne-au raportat recent un #phishing care utiliza identitatea vizuală FAN Courier”, a scris CERT-RO, pe propria pagină de Facebook.

Potrivit experţilor în securitate cibernetică, cei care folosesc platformele online pentru vânzarea de bunuri fac parte din grupul-ţintă al campaniilor de phishing şi fraudă.

„Ultima clonă a paginii de curierat pare a fi făcută pentru păcălirea vânzătorilor online, folosind fraze de #manipulare, încât victima să facă plata către infractori, dar să le trimită şi datele cardului bancar. Echipa CERT-RO a reuşit închiderea acestor pagini, dar nu permanent, deoarece resursele financiare le permit infractorilor să întindă multe alte capcane asemănătoare”, menţionează sursa citată.

La începutul acestei săptămâni o altă tentativă de tip phishing ce folosea identitatea vizuală a Companiei Naţionale „Poşta Română” (CNPR) a fost descoperită de specialiştii în securitate cibernetică.

„Tentativă de fraudă care foloseşte identitatea vizuală de la Compania Naţională Poşta Română. Prietenii de la ProDefence au documentat acest atac de tip #phishing şi au ajuns la concluzia că este una dintre cele mai bune tentative de până acum, atacatorii fiind extrem de atenţi la detalii. Cu toate acestea, domeniul din link (rmkbyhsam[.]com) ar trebui să fie un element destul de concludent în a sesiza faptul că asistăm la o încercare de păcălire a utilizatorului”, au explicat specialiştii.

CERT-RO precizează că persoanele fizice, juridice şi instituţiile publice din România pot raporta, la numărul unic 1911, incidentele de securitate cibernetică pe care le-au constatat.

Numărul poate fi apelat gratuit din orice reţea de telefonie şi este disponibil non-stop.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Denumirea Asociației cetățenilor români aparținând minorității romilor este Partida Romilor “Pro-Europa” , asociație care s-a constituit la data de 19.03.1990 și a dobândit personalitate juridică la data de 03.04.1990 prin efectele sentinței civile nr. 1078, înregistrată în Registrul Persoanelor Juridice al Judecătoriei Sectorului 1 București sub nr.1111/03.04.1990 Copyright © 2015