Connect with us

Educatie

Cîmpeanu: După depăşirea ratei de infectare de 6 la mie nu vor mai fi permise nici activităţile remediale

Ministrul Educaţiei a declarat miercuri că nu vor mai fi permise în unităţile de învăţământ „nici măcar activităţile remediale” după depăşirea ratei de infectare cu noul coronavirus de 6 la mia de locuitori

Published

on

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat miercuri că nu vor mai fi permise în unităţile de învăţământ „nici măcar activităţile remediale” după depăşirea ratei de infectare cu noul coronavirus de 6 la mia de locuitori.

Potrivit lui Cîmpeanu, singura excepţie va fi la învăţământul special, unde activităţile de terapie vor fi permise şi după depăşirea ratei de 6 la mie.

„Până la atingerea ratei de infectare de 6 la mia de locuitori în localitate, toate creşele, grădiniţele şi şcolile vor funcţiona cu prezenţă fizică. După depăşirea ratei de 6 la mie rămân deschise creşele şi grădiniţele. Toţi elevii intră în online cu o singură excepţie: învăţământul special. Pentru învăţământul special activităţile de terapie, activităţi prin care elevii cu cerinţe educaţionale speciale învaţă practic să supravieţuiască, vor fi permise şi după depăşirea ratei de infectare de 6 la mie. Este singura excepţie. După depăşirea ratei de infectare de 6 la mie nu vor mai fi permise nici măcar activităţile remediale”, a spus ministrul, la o conferinţă de presă.

El a afirmat că ordinul comun al miniştrilor Educaţiei şi Sănătăţii este în forma finală, însă va fi semnat „după abilitare” de către CNSU.

„Sunt prezentate în documentul pe care l-am pus împreună cu doamna ministru la dispoziţia presei, care este în forma finală, dar va fi semnat doar atunci când cei doi miniştri vor fi abilitaţi de către CNSU pentru semnarea acestui ordin comun. Sunt precizate de asemenea şi o serie de condiţii care clarifică toate situaţiile în care apare un caz de îmbolnăvire într-o grupă sau clasă. Sunt precizate toate detaliile necesare. Credem că am acoperit de data aceasta toate situaţiile posibile”, a mai declarat ministrul.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Denumirea Asociației cetățenilor români aparținând minorității romilor este Partida Romilor “Pro-Europa” , asociație care s-a constituit la data de 19.03.1990 și a dobândit personalitate juridică la data de 03.04.1990 prin efectele sentinței civile nr. 1078, înregistrată în Registrul Persoanelor Juridice al Judecătoriei Sectorului 1 București sub nr.1111/03.04.1990Copyright © 2015