Connect with us

Sanatate

Cluj-Napoca: Cea mai nouă Clinică de Hematologie din ţară – inaugurată vineri

Published

on

Institutul Oncologic „Prof. dr. Ion Chiricuţă” Cluj-Napoca a finalizat construcţia celei mai noi Clinici de Hematologie din ţară, investiţia, realizată din fonduri asigurate de către Ministerul Sănătăţii, ridicându-se la aproximativ 29 milioane de lei. Aceasta va fi inaugurată vineri şi va permite realizarea procedurii de transplant medular şi la Cluj-Napoca, se arată într-un comunicat.

Construcţia prevede o structură dispusă pe patru niveluri, care include 56 de paturi pentru servicii medicale acordate în regim de spitalizare continuă şi 7 paturi pentru servicii medicale în regim de spitalizare de zi, astfel: parter – 7 paturi (spitalizare de zi); etajul 1 – 16 paturi (4 saloane cu 3 paturi şi 2 saloane cu 2 paturi); etajul al 2-lea – 24 de paturi (6 saloane cu 3 paturi şi 3 saloane cu 2 paturi, pentru Anestezie şi Terapie Intensivă); etajul al 3-lea – 16 paturi (6 saloane cu 1 pat pentru transplant medular şi 5 saloane cu 2 paturi pentru pretransplant).

„Institutul Oncologic ‘Prof. dr. Ion Chiricuţă’ are drept obiectiv îmbunătăţirea continuă a serviciilor de îngrijire şi a rezultatelor în tratamentul pacienţilor oncologici, prin încercarea de implementare a celor mai importante tehnologii, dar şi prin dezvoltarea continuă a infrastructurii, luând ca model centrele de excelenţă în oncologie existente la nivel european”, a declarat Cătălin Vlad, managerul Institutului Oncologic „Prof. dr. Ion Chiricuţă”, citat în comunicat.

Noua Clinică de Hematologie va prelua întregul personal medical care funcţionează în prezent în Secţia de Hematologie a IOCN şi care numără 9 medici, 1 psiholog, 31 de asistente medicale, 12 infirmiere, 10 îngrijitoare, 3 brancardieri şi personal auxiliar.

În ultimii doi ani, în Secţia de Hematologie de la Institutul Oncologic „Prof. dr. Ion Chiricuţă” au fost înregistrate 38.222 de consultaţii.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Denumirea Asociației cetățenilor români aparținând minorității romilor este Partida Romilor “Pro-Europa” , asociație care s-a constituit la data de 19.03.1990 și a dobândit personalitate juridică la data de 03.04.1990 prin efectele sentinței civile nr. 1078, înregistrată în Registrul Persoanelor Juridice al Judecătoriei Sectorului 1 București sub nr.1111/03.04.1990Copyright © 2015