Connect with us

La zi

CNCD l-a amendat pe Vladimir Tismăneanu cu 5.000 de lei, pentru o postare pe pagina sa de socializare

Published

on

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) l-a amendat pe profesorul Vladimir Tismăneanu pentru o postare pe pagina sa de Facebook, considerată discriminatorie, se arată într-un comunicat.

Sancţiunea CNCD vine în urma petitiei depusă de PARTIDA ROMILOR PRO EUROPA la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării în data de 13 aprilie 2020 împotriva domnului Vladimir Tismăneanu care a postat pe Facebook o fotografie rasistă.

„Fapta domnului Vladimir Tismăneanu din data de 11.04.2020 de a posta pe pagina sa de socializare o fotografie care ilustrează mai multe păsări (ciori) ce stau aşezate pe un gard, imagine însoţită de textul: ‘Aeroportul Ţăndărei. Toate Zborurile sunt anulate’, alături de comentariul domnului Tismăneanu: ‘Super tare’, constituie discriminare”, precizează CNCD.

Colegiul director al CNCD a aplicat sancţiunea amenzii contravenţionale lui Vladimir Tismăneanu în cuantum de 5.000 de lei, iar la stabilirea cuantumului sancţiunii s-au avut în vedere următoarele circumstanţe atenuate şi agravante: momentul postării mesajului, conţinutul şi comentariul la mesaj, comportamentul contravenientului după momentul postării mesajului, scuzele publice prezentate de contravenient, calitatea de formator de opinie şi specializarea academică a acestuia (expert în analiza regimurilor totalitare), mai precizează sursa citată.

Hotărârea a fost adoptată cu unanimitatea de voturi a celor prezenţi (8 voturi).

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Denumirea Asociației cetățenilor români aparținând minorității romilor este Partida Romilor “Pro-Europa” , asociație care s-a constituit la data de 19.03.1990 și a dobândit personalitate juridică la data de 03.04.1990 prin efectele sentinței civile nr. 1078, înregistrată în Registrul Persoanelor Juridice al Judecătoriei Sectorului 1 București sub nr.1111/03.04.1990Copyright © 2015