Connect with us

La zi

CNCD se va autosesiza în cazul unei postări pe Facebook a lui Vladimir Tismăneanu; Institutul „Elie Wiesel” solicită scuze

Published

on

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) se va autosesiza în cazul unei postări pe Facebook a lui Vladimir Tismăneanu, dacă nu vor exista plângeri în acest sens, iar Institutul „Elie Wiesel” solicită scuze din partea scriitorului.

„Cazul Tismăneanu. În situaţia puţin probabilă, în care nu primim plângeri în cursul zilei de luni, CNCD va iniţia procedura de autosesizare în cazul Vladimir Tismăneanu. În paralel, vom trimite speţa la Universitatea Maryland din Statele Unite, unde domnul Tismăneanu este profesor. Vom solicita Universităţii Maryland să se pronunţe asupra mesajului postat de cadrul său didactic, în raport cu principiile de etică şi nediscriminare pe care le aplică în cultura lor organizaţională, academică”, afirmă, pe Facebook, preşedintele CNCD, Asztalos Csaba.

În acelaşi caz, Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului în România „Elie Wiesel” solicită scuze atât din partea lui Vladimir Tismăneanu cât şi din partea scriitoarei Denisa Comănescu.

„Aseară în mediul online. Rasism în elita culturii! Astăzi, cetăţenii României aşteaptă de la Denisa Comănescu (Raftul Denisei) şi Vladimir Tismăneanu (University of Maryland), cel puţin, scuzele dumneavoastră!”, este mesajul publicat pe pagina oficială a Institutului.

Respectivul mesaj este însoţit de o captură de ecran de pe pagina de Facebook a lui Vladimir Tismăneanu, cu o fotografie, distribuită de la Denisa Comănescu. Este vorba despre o fotografie cu ciori pe un gard, însoţită de textul: „Aeroportul Ţăndărei. Toate zborurile sunt anulate”.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Denumirea Asociației cetățenilor români aparținând minorității romilor este Partida Romilor “Pro-Europa” , asociație care s-a constituit la data de 19.03.1990 și a dobândit personalitate juridică la data de 03.04.1990 prin efectele sentinței civile nr. 1078, înregistrată în Registrul Persoanelor Juridice al Judecătoriei Sectorului 1 București sub nr.1111/03.04.1990 Copyright © 2015