Connect with us

La zi

CNE: Apel la elevi şi profesori să nu trateze suspendarea cursurilor ca pe o vacanţă

Partida Romilor

Published

on

Consiliul Naţional al Elevilor a decis amânarea evenimentelor care urmau să aibă loc în luna martie, iar consiliile judeţene ale elevilor vor desfăşura activităţi conexe reprezentării elevilor folosind instrumentele online, informează un comunicat.

Reprezentanţii elevilor din România fac apel la elevi şi la părinţii acestora pentru a nu trata suspendarea cursurilor drept o vacanţă şi să evite expunerea în spaţii publice.

„Nu recomandăm, pe această cale, cluburile private de tip after-school şi unităţile private de învăţământ preuniversitar care au decis să îşi continue activitatea, în ciuda recomandărilor emise de autorităţile competente. Siguranţa elevilor, nu profitul acestor entităţi trebuie să primeze”, precizează sursa citată.

Consiliul Naţional al Elevilor salută iniţiativa Ministerului Educaţiei şi Cercetării de a organiza cursuri în regim online şi de a dezvolta platforme conţinând resurse educaţionale deschise, însă atrage atenţia că nu toţi elevii vor avea acces la aceste resurse, deoarece sute de copii din România nu au internet.

„Astfel, se impune ca măsurile propuse să asigure accesul la educaţie în mod echitabil, fapt pentru care Consiliul Naţional al Elevilor se angajează să livreze Ministerului Educaţiei şi Cercetării o serie de propuneri concrete privind continuarea procesului educaţional şi în perioada cât cursurile sunt suspendate”, se mai arată în comunicat.

Totodată, CNE se declară solidar cu opinia sindicatelor din educaţie, considerând că „atât profesorii, cât şi personalul nedidactic trebuie să beneficieze de suspendarea cursurilor, desfăşurându-şi activitatea la domiciliu, nu în unităţile de învăţământ preuniversitar, adevărate focare de infecţie”. 

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Denumirea Asociației cetățenilor români aparținând minorității romilor este Partida Romilor “Pro-Europa” , asociație care s-a constituit la data de 19.03.1990 și a dobândit personalitate juridică la data de 03.04.1990 prin efectele sentinței civile nr. 1078, înregistrată în Registrul Persoanelor Juridice al Judecătoriei Sectorului 1 București sub nr.1111/03.04.1990 Copyright © 2015