Connect with us

Educatie

CNE: Desfăşurarea orelor remediale şi conţinutul lor – decise la nivelul clasei

Published

on

Consiliul Naţional al Elevilor solicită Ministerului Educaţiei realizarea, în regim de urgenţă, a unei proceduri metodice adresate cadrelor didactice privind desfăşurarea orelor online, pentru a asigura caracterul unitar al cursurilor remediale ce vor avea loc în unităţile de învăţământ.

Potrivit organizaţiei, este „absolut necesar” ca modul de desfăşurare a orelor remediale, precum şi conţinutul şi frecvenţa acestora să fie decise la nivelul fiecărei clase de către elevi şi profesori, în funcţiile de nevoile specifice.

„Educaţia remedială trebuie să înceapă cât mai devreme cu putinţă, astfel încât acest proces să nu fie unul grăbit, ci unul care să se deruleze în timp. Prioritară este recuperarea pentru elevii din clasele terminale şi pentru cei din mediile dezavantajate, care nu au putut intra la orele online. (…) Educaţia trebuie să continue, însă nu oricum, ci respectând un set de norme de calitate”, a declarat Rareş Voicu, preşedintele Consiliului Naţional al Elevilor, potrivit unui comunicat remis presei.

În opinia elevilor, este „imperios” ca Ministerul Educaţiei să publice până pe data de 5 februarie toate datele privind examenele naţionale, incluzând data desfăşurării şi conţinuturile cuprinse în programa de examen, dacă acestea vor fi modificate.

„În ceea ce priveşte încheierea mediilor, măsura prelungirii perioadei dedicate acestui proces reprezintă, în lipsa unui parcurs coerent de recuperare a materiei, doar o formă fără fond, deoarece elevii, chiar dacă vor avea mediile încheiate, tot nu vor fi parcurs/asimilat toate conţinuturile din programa şcolară”, se arată în comunicatul citat.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Denumirea Asociației cetățenilor români aparținând minorității romilor este Partida Romilor “Pro-Europa” , asociație care s-a constituit la data de 19.03.1990 și a dobândit personalitate juridică la data de 03.04.1990 prin efectele sentinței civile nr. 1078, înregistrată în Registrul Persoanelor Juridice al Judecătoriei Sectorului 1 București sub nr.1111/03.04.1990Copyright © 2015