Connect with us

Activitate parlamentara

Comisia pentru drepturile omului, culte şi problemele minorităţilor naţionale. 28 aprilie 2015

Published

on

În şedinţa de marţea trecută a Comisiei pentru drepturile omului, culte şi problemele minorităţilor naţionale, condusă de deputatul Nicolae Păun, a fost aprobată propunerea legislativă pentru completarea Legii nr. 286/2009 privind Codul penal. Proiectul îi aparţine deputatului Tudor Ciuhodaru şi constă în modificarea alin.(4) al art. 257 din Codul penal.

Propunerea legislativă prevede ca: ameninţarea săvârşită nemijlocit sau prin mijloace de comunicare directă, lovire sau alte violenţe, vătămare corporală, loviri sau vătămări cauzatoare de moarte sau omor săvârşite împotriva personalului medical aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu sau în legătură cu exercitarea acestor atribuţii – să fie sancţionată cu pedeapsa prevăzută de lege pentru acea infracţiune majorată cu jumătate, la fel ca şi în cazul celor comise asupra unui poliţist ori jandarm.

În urma dezbaterilor, membrii comisiei au adoptat propunerea legislativă, cu unanimitate de voturi.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole recente

Denumirea Asociației cetățenilor români aparținând minorității romilor este Partida Romilor “Pro-Europa” , asociație care s-a constituit la data de 19.03.1990 și a dobândit personalitate juridică la data de 03.04.1990 prin efectele sentinței civile nr. 1078, înregistrată în Registrul Persoanelor Juridice al Judecătoriei Sectorului 1 București sub nr.1111/03.04.1990 Copyright © 2015