Conecteaza-te cu noi

Programe

Comunicat de presa – Partida Romilor ?’Pro-Europa”. “Acces pe piata muncii – o sansa pentru tine!” – Deblocarea proiectului si noi deschideri de cursuri

Avatar

Publicat

pe

Bucuresti, 3 octombrie 2013 – Romii din Bucuresti depun toate eforturile necesare pentru a se integra pe piata muncii. Este un an oportun pentru inscrisii la cursurile de ‘Manichiura-Pedichiura’ si ‘Frizerie’, in vederea obtinerii calificarilor profesionale, avand in vedere programul national special de integrare a romilor al ANOFM.
ANOFM este implicata in implementarea Strategiei Guvernului Romaniei de incluziune a persoanelor de etnie roma 2012-2020 si avand in vedere ca una din prioritatile agentiei pentru anul 2013 este ocuparea persoanelor de etnie roma, s-a propus programul 140, special pentru comunitati cu numar mare de etnici romi, in sprijinul careia vor veni actiunile desfasurate de serviciul public de ocupare cum sunt: informari privind serviciile de ocupare in comunitatile cu populatie numeroasa de etnici romi, actiuni ce se vor desfasura in limitele bugetului alocat la nivel teritorial, bursa locurilor de munca si dezvoltarea colaborarii cu reprezentantii romilor. Prin acest program special se estimeaza ocuparea a 2100 persoane, aproximativ 32% din numarul total al persoanelor de etnie roma propuse a fi ocupate in anul 2013 prin programul national.
Iulian Paraschiv, managerul proiectului ID 56420 “Acces pe piata muncii – o sansa pentru tine” considera ca “deja avem dovada dorintei de implicare a romilor pe piata muncii. Avem nevoie in continuare de eforturi asidue, atat din partea noastra, cat si din partea ANOFM-ului, pentru a combate discriminarea in randul angajatorilor. Acestia trebuie sa intelegeaga avantajele angajarii unui grup defavorizat, de asemenea.”
Fiind in ultimul an de implementare a proiectului, Bogdan Paraschiv, coordonator al centrului de formare profesionala “Acces pe piata muncii – o sansa pentru tine” detaliaza cum “examinarile initiale, desfasurate la startul cursurilor de formare sunt necesare, pentru a consolida planul de pregatire. Partea teoretica se va tine la nivel intens, pentru a asigura consecvent o pregatire practica solida. Nu mai este de ajuns sa arati diplome angajatorilor, ci mai degraba sa iti demonstrezi abilitatile.”
Cat despre posibilitatile de angajare a comunitatii rome, Iulian Paraschiv considera ca “mediul urban poate favoriza antreprenorii ce se integreaza in sectorul comercial al municipiului, industria urbana ar favoriza angajari in domenii precum comertul sau cosmetica.”
Proiectul “Acces pe piata muncii – o sansa pentru tine!” este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa prioritara 5 ‘Promovarea masurile active de ocupare’, Domeniul Major de Interventie 5.1. ‘Dezvoltarea si implementarea masurilor active de ocupare’ in parteneriat cu International Computer School si Institutul pentru Politici Sociale sustine cursuri in regiunea Gorj, conform Activitatii 9 ‘Organizarea si furnizarea serviciilor de formare profesionala pentru dezvoltarea capacitatii persoanelor din grupurile tinta de a cauta un loc de munca si adaptarea calificarilor acestora la cerintele actuale ale pietei muncii’. Exista 6 programe de formare profesionala incluse in proiect: ‘Lucrator in comert’ , ‘Lucrator in structuri pentru constructii’ ‘Bucatar’, ‘Ospatar’, ‘Manichiura-Pedichiura’ si ‘Frizerie’.
Pentru detalii suplimentare, nu ezitati sa ne contactati: Flavia Constantin, PR Partida Romilor ‘Pro-Europa’.

Continuați să citiți
Clic pentru a comenta