Connect with us

News

Comunitatea de romi din Frumusani vizitata de „Grupul Ambasadorilor”

Avatar

Published

on

Un grup de ambasadori si reprezentanti ai ambasadelor Austriei, Canadei, Finlandei, Frantei, Germaniei, Norvegiei, Olandei, Suediei, Elvetiei si Regatului Marii Britanii, impreuna cu Banca Mondiala, a vizitat comunitatea de rromi din comuna Frumusani din apropierea Municipiului Bucuresti.

Comunitatea locala de romi si autoritatile din Frumusani se confruntau cu problema lipsei titlurilor de proprietate, precum si cu lipsa accesului la sistemele de electricitate, apa si gaz.

Dupa discutiile deschise si constructive cu privire la aceste subiecte avute cu primarul din Frumusani, cu reprezentanti ai Consiliului Local si cu reprezentanti ai comunitatii de romi doua dintre problemele principale au fost identificate. Situatia locativa, care a generat dificultati familiilor de romi sa investeasca in casele lor si in general in conditiile de viata. Si, lipsa unei retele de energie electrica, ce a impiedicat aceste familii sa aiba lumina in casele lor, copiii lor trebuind sa-si faca temele la lumina lumanarii.

Scopul celei de a doua vizite a „Grupului Ambasadorilor” in Frumusani a fost cel de a examina si recunoaste progresele care s-au realizat incepand de anul trecut. Grupul a fost impresionat de solutiile gasite de Consiliul Local pentru a rezolva problema locuintelor. Fosta zona agricola a fost transformata in teren de constructie si cartografiata, permitandu-se familiilor sa intre in posesia titlurilor de proprietate emise, in cazul in care acestea locuiesc pentru o perioada mai mare de cinci ani pe aceste terenuri si platesc taxele aferente acelor ani. Aceasta oportunitate a fost folosita cu succes de aproximativ 20 de gospodarii din cele peste 500.

Extinderea retelei de energie electrica, astfel incat toate gospodariile se pot acum conecta in mod legal la reteaua de energie electrica.
„Grupul ambasadorilor” a recunoscut Consiliului Local si primarului eforturile facute in a gasi o solutie, impreuna cu comunitatea de rromi, pentru problemele cele mai stringente.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Denumirea Asociației cetățenilor români aparținând minorității romilor este Partida Romilor “Pro-Europa” , asociație care s-a constituit la data de 19.03.1990 și a dobândit personalitate juridică la data de 03.04.1990 prin efectele sentinței civile nr. 1078, înregistrată în Registrul Persoanelor Juridice al Judecătoriei Sectorului 1 București sub nr.1111/03.04.1990 Copyright © 2015