Connect with us

La zi

CONSILIUL EUROPEI DEPLANGE DISCRIMINAREA ROMILOR IN ROMANIA

Avatar

Published

on

Clasa politica din Romania face frecvent afirmatii defaimatoare la adresa romilor, afirmatii care sunt rareori criticate, dar pe care presa, mass-media audiovizuala si internetul le preiau, au subliniat expertii Comisiei Europei impotriva Rasismului si Intolerantei (ECRI) din cadrul Consiliului Europei.

Tot autorii raportului si-au exprimat ingrijorarea ca unii deputati, in proiecte si legi inaintate parlamentului au sugerat o legatura intre romi si criminalitate si i-au reprosat acestei minoritati ca nu incearca sa se integreze.

In general, presa continua sa-i prezinte pe romi intr-o lumina defavorabila si stereotipa, fara ca aceasta situatie sa declanseze anchete.
Dispozitiile Dreptului Penal impotriva rasismului trebuie sa fie aplicate mai energic astfel incat ele sa nu ramana litera moarta.

Cu toate acestea, potrivit autorilor, romii raman in continuare insuficient protejati contra comportamentului discriminatoriu din partea politiei, iar copiii lor sunt discriminati in scoli.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Denumirea Asociației cetățenilor români aparținând minorității romilor este Partida Romilor “Pro-Europa” , asociație care s-a constituit la data de 19.03.1990 și a dobândit personalitate juridică la data de 03.04.1990 prin efectele sentinței civile nr. 1078, înregistrată în Registrul Persoanelor Juridice al Judecătoriei Sectorului 1 București sub nr.1111/03.04.1990 Copyright © 2015