Connect with us

La zi

Consiliul Europei, extrem de îngrijorat de multiplicarea actelor rasiste în Europa

Published

on

Consiliul Europei este extrem de îngrijorat de multiplicarea actelor rasiste şi banalizarea discursurilor rasiste în Europa şi avertizează cu privire la riscurile discriminării reprezentate de inteligenţa artificială, indică un raport al organizaţiei publicat joi, transmite AFP.

În raportul său pe 2019, organismul independent al CoE însărcinat cu combaterea rasismului (ECRI) atrage atenţia asupra influenţei în creştere a politicilor ultranaţionaliste şi xenofobe în Europa.

De asemenea, ECRI avertizează în legătură cu ”evoluţii alarmante” cum sunt discursul bazat pe ură care dă tonul pe reţelele de socializare online, islamofobia, antisemitismul şi un mediu tot mai ostil ONG-urilor care operează pentru grupurile vulnerabile.

”Europa se confruntă cu o realitate teribilă: actele de violenţă inspirate de antisemitism, ura faţă de musulmani şi alte forme ale urii rasiale se multiplică într-un ritm alarmant”, a avertizat secretarul general al Consiliului Europei, Marija Pejcinovic Buric, citând atacul comis săptămâna trecută în oraşul german Hanau şi soldat cu nouă morţi.

Raportul ECRI menţionează probleme recurente ale discriminării faţă de musulmani, evrei, romi şi persoane de culoare în cele 47 de state membre ale Consiliului Europei, apreciind că sunt necesare ”o abordare mai proactivă şi un sprijin pentru o educaţie incluzivă”.

În unele ţări, persoanele LGBTI continuă să fie victime ale hărţuirii, ameninţărilor şi violenţei, adaugă raportul citat.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Denumirea Asociației cetățenilor români aparținând minorității romilor este Partida Romilor “Pro-Europa” , asociație care s-a constituit la data de 19.03.1990 și a dobândit personalitate juridică la data de 03.04.1990 prin efectele sentinței civile nr. 1078, înregistrată în Registrul Persoanelor Juridice al Judecătoriei Sectorului 1 București sub nr.1111/03.04.1990Copyright © 2015