Connect with us

Programe

Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud vrea să acceseze bani europeni pentru romii din Teaca şi Lechinţa

Avatar

Published

on

Romii din comunele Lechinţa şi Teaca ar putea avea mai uşor acces la educaţie, la servicii de sănătate şi locuri de muncă, dar şi la asistenţă juridică pentru obţinerea de documente şi condiţii mai bune de locuit dacă autorităţile judeţene vor reuşi să obţină o finanţare prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020 care vizează, printre altele, integrarea socio-economică a comunităţilor marginalizate cum ar fi romii.

Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud vrea să depună un proiect pentru îmbunătăţirea situaţiei socio-economice a romilor din comunele Teaca şi Lechinţa prin care vizează reducerea numărului persoanelor aflate în risc de sărăcie şi excluziune socială.

În satele Vermeş, Sângeorzu Nou şi Chiraleş din comuna Lechinţa, respectiv în satele Pinticu şi Viile Tecii din comuna Teaca, romii reprezintă 80% din populaţie, proiectul a adresându-se unui număr total de 1100 de persoane pentru sprijinirea cărora care se solicită un buget total de 12 milioane de euro, câte 6 milioane de euro pentru fiecare comună, anunţă Direcţia Dezvoltare Durabilă şi Relaţii Externe a CJ Bistriţa-Năsăud, condusă de Alexandru Toniuc.

Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud au cautat parteneri cu care să implementeze acest proiect şi au depus oferte până în data de 22 iulie a.c.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Denumirea Asociației cetățenilor români aparținând minorității romilor este Partida Romilor “Pro-Europa” , asociație care s-a constituit la data de 19.03.1990 și a dobândit personalitate juridică la data de 03.04.1990 prin efectele sentinței civile nr. 1078, înregistrată în Registrul Persoanelor Juridice al Judecătoriei Sectorului 1 București sub nr.1111/03.04.1990 Copyright © 2015