Connect with us

Educatie

Consiliul Naţional al Elevilor solicită ca structura anului şcolar 2021-2022 să nu fie modificată

Consiliul Naţional al Elevilor solicită ca structura anului şcolar 2021-2022 să nu fie modificată în niciun context, iar deciziile de funcţionare a unităţilor de învăţământ să rămână descentralizate

Published

on

Consiliul Naţional al Elevilor solicită ca structura anului şcolar 2021-2022 să nu fie modificată în niciun context, iar deciziile de funcţionare a unităţilor de învăţământ să rămână descentralizate, la nivel local, în funcţie de criteriile prevăzute de ordinul comun al Ministerelor Educaţiei şi Sănătăţii.

Consiliul Naţional al Elevilor susţine că premierul Florin Cîţu ar fi a declarat că, în cazul în care situaţia o va impune, se va decide implementarea unei vacanţe prelungite de câteva săptămâni, pe modelul vacanţei din primăvară din anul şcolar 2020-2021, pentru a stopa răspândirea comunitară a COVID-19.

„Consiliul Naţional al Elevilor dezavuează ferm propunerea de a modifica structura anului şcolar la nici două săptămâni de la începerea cursurilor, în baza unor considerente care nu depind de sfera educaţională şi fără respectarea măsurilor prevăzute în ordinul comun emis de Ministerul Educaţiei şi de Ministerul Sănătăţii, care prevede în mod clar că unităţile de învăţământ funcţionează în scenariul online doar dacă în respectiva localitate incidenţa infectărilor cu COVID-19 trece de pragul de 6 la mia de locuitori”, se arată într-un comunicat transmis, vineri, AGERPRES.

Elevii consideră „imperios ca deciziile privind modificarea scenariilor de funcţionare ale şcolilor să se decidă strict la nivel local, fără măsuri dictate de la centru, care s-au dovedit a fi ineficiente în ultimii doi ani şcolari”, argumentând că „o vacanţă prelungită ar duce la decalaje majore în ceea ce priveşte parcurgerea conţinuturilor prevăzute de programa şcolară, mai ales în contextul în care lipsurile învăţământului online se resimt în parcursul educaţional al fiecărui elev”.

„Mai mult decât atât, aducem în vedere faptul că riscurile de infectare în rândul elevilor şi al personalului didactic pot fi reduse doar prin eforturi conjugate ale tuturor instituţiilor competente, în vederea asigurării infrastructurii sanitare şi a posibilităţilor de testare şi vaccinare împotriva COVID-19 în unităţile de învăţământ. Întreruperea bruscă a cursurilor nu poate reprezenta un substitut pentru cursurile faţă în faţă, ci reprezintă doar o măsură pe termen scurt, cu un impact minor asupra răspândirii virusului. De aceea, solicităm ca structura anului şcolar 2021-2022 să nu fie modificată în niciun context, iar deciziile de funcţionare a unităţilor de învăţământ să rămână descentralizate, la nivel local, în funcţie de criteriile prevăzute de ordinul comun al celor două ministere”, se mai arată în comunicatul Consiliul Naţional al Elevilor.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Denumirea Asociației cetățenilor români aparținând minorității romilor este Partida Romilor “Pro-Europa” , asociație care s-a constituit la data de 19.03.1990 și a dobândit personalitate juridică la data de 03.04.1990 prin efectele sentinței civile nr. 1078, înregistrată în Registrul Persoanelor Juridice al Judecătoriei Sectorului 1 București sub nr.1111/03.04.1990 Copyright © 2015