Connect with us

Sanatate

COPAC: Apel adresat Guvernului pentru actualizarea listei de medicamente compensate şi gratuite

Published

on

Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România (COPAC) a adresat un apel, joi, Guvernului pentru actualizarea „cât mai urgentă” a listei de medicamente compensate şi gratuite.

„Facem un apel public către Guvernul României prin Ministerul Sănătăţii şi Ministerul de Finanţe să actualizeze lista de medicamente compensate şi gratuite cât mai urgent. Sunt 39 de molecule evaluate de Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România pe diverse afecţiuni cronice grave, cum sunt oncologia, diabet, HIV/SIDA, care în prezent stau pe masa Guvernului şi aşteaptă să fie aprobate deşi aveau termen data de 1 noiembrie”, se arată într-o scrisoarea deschisă a COPAC.

Organizaţia atrage atenţia că sistemul de sănătate trebuie să se îngrijească şi de pacienţii cu afecţiuni cronice, care sunt printre cei mai vulnerabili în contextul pandemiei de COVID-19.

„Pacienţii au nevoie de tratamente noi şi eficiente, care să le ţină boala cronică sub control şi, în acelaşi timp, să evite împovărarea în plus a sistemului de sănătate. În acest fel, considerăm că Guvernul poate demonstra că pacienţii cronici reprezintă cu adevărat o prioritate şi îi poate ajuta pe unii dintre aceştia să aibă o viaţă mai bună prin accesul la tratamente noi şi eficiente. iciodată nu a fost mai important ca în acest an pandemic ca pacientul cronic să fie o prioritate pentru sănătate”, subliniază COPAC.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Denumirea Asociației cetățenilor români aparținând minorității romilor este Partida Romilor “Pro-Europa” , asociație care s-a constituit la data de 19.03.1990 și a dobândit personalitate juridică la data de 03.04.1990 prin efectele sentinței civile nr. 1078, înregistrată în Registrul Persoanelor Juridice al Judecătoriei Sectorului 1 București sub nr.1111/03.04.1990Copyright © 2015